Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
25 березня 2020 р.

Владислав Атрошенко закликав представників бізнесу підтримати медичну галузь Чернігова

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко за останні кілька днів на офіційних засіданнях неодноразово звертався до представників бізнесу з проханням долучитися до вирішення матеріально-технічних проблем у медичній галузі задля ефективної боротьби з пандемією коронавірусної інфекції, яка з кожним днем у всьому світі розширюється й забирає людські життя.

Як приклад, минулого тижня Владислав Атрошенко першим перерахував 100 тис.грн на офіційний рахунок другої міської лікарні, відкритий для благодійних внесків, які спрямують на боротьбу з поширенням короновірусу.

- Я безумовно збільшу цю цифру. На мою думку, представники більш-менш серйозного бізнесу, які мають можливості, повинні зробити такий відповідальний та соціальний крок. Які це будуть цифри? Це вже питання вашого сумління. Особливо у такій ситуації, яка є нестандартною. За 4,5 років моєї роботи на цій посаді я не просив у бізнесу кошти на будь-які заходи в місті. Але за цих обставин я звертаюся до бізнесу і прошу підтримати медичну галузь, тому що завтра без нашої спільної позиції у цьому плані в нас можуть бути дуже серйозні загрози. Особливо, якщо одночасно надійде більше 100-200 хворих до другої і третьої лікарень, - підкреслив міський голова.  

Окрім надходжень на цей рахунок, бізнес і просто мешканці Чернігова все більше долучаються до надання різних видів допомоги чернігівським медикам. Чернігівський міський голова принагідно на різних публічних заходах назвав багатьох із них, публічно подякувавши їм від імені всіх чернігівців.

Зокрема, він подякував колективам Торгово-розважального центру Holliwood та Гіпермаркету будівельних матеріалів "Вена", які міській лікарні №2 подарували сучасний апарат штучної вентиляції легень другого класу.

Усе більше чернігівців зараз приєднуються до волонтерського руху та підключаються до спільної справи: шиють та роздають захисні маски, безкоштовно підвозять на автомобілях тедиків до місця роботи, піклуються про сусідів та літніх людей, яким зараз краще на вулицю не виходити, навіть до магазинів, і роблять ще багато корисних справ.

Ще однією чудовою ініціативою є акція «Приготуй лікарю». Її ініціаторами стали працівники ресторану River side. Ініціатива полягає в тому, що для медиків, які будуть лікувати хворих на коронавірусну інфекцію і через це постійно проживати на території лікарні, ресторан своїм коштом приготує і доставить ту їжу, яку вони замовлять. Ця приємність буде додатковою (адже місто й саме передбачило в бюджеті кошти для харчування цих лікарів), але не зайвою: завдяки рестораторам ця їжа буде більш різноманітною та смачною.

Також міський голова висловив подяку всім тим фірмам таксі, які за власною ініціативою безкоштовно підвозитимуть на роботу медпрацівників.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!