Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
24 березня 2020 р.

Владислав Атрошенко: У податкових пільгах на час карантину ми просимо відкоригувати три суттєві позиції


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Керівництво міста Чернігова звернулося до обласної державної адміністрації з проханням спрямувати до Кабінету міністрів України відповідний лист щодо необхідності законодавчого коригування механізму податкових пільг, передбачених на рівні держави у зв’язку з карантинними обмеженнями. Про це 23 березня сказав на пресбрифінгу в Чернігівській ОДА чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Брифінг був присвячений темі вжиття у Чернігові та області заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції. Про підтримку бізнесу в період карантинних обмежень міський голова говорив, відповідаючи на запитання журналіста.

За його словами, міська влада Чернігова просить керівництво держави відкоригувати три суттєві позиції.

- Перша: незрозуміло, чому пільги по податках, які озвучені у відповідному законі, запроваджуються з 1 березня. Обмежувальні заходи почалися з 17 березня. Якщо ці обмеження торкаються відповідного бізнесу, мабуть, є логічним і пільги починати з цієї дати, - назвав Владислав Атрошенко.

Друга: ми вважаємо абсолютно економічно необґрунтованою і нелогічною відміну податку на землю в період карантину для всіх. Для підприємств, які не працюють у зв’язку з обмежувальними заходами, податок на землю повинен дорівнювати нулю. Але для підприємств, які працюють, податок повинен нараховуватися.

І третя: ми вважаємо, що законом потрібно відкоригувати питання єдиного податку. Він встановлений Законом України і ми не можемо на рівні міської влади звузити його дію. Тому не можемо відмінити цей податок, хоча вважаємо, що це зробити було би справедливо. Ми могли би прийняти спеціальну програму, за якою би відшкодовували цей податок (тобто він би надходив нам на рахунок, а ми би його повертали). Але є юридичні підстави для побоювань у тому, що казначейство не пропустить ці гроші, оскільки вони  йтимуть у порушення діючого законодавства. Тому те, що стосується єдиного податку для малого і середнього бізнесу, потрібно регулювати законом, - наголосив він.

Владислав Атрошенко нагадав про дії для зменшення втрат малого та середнього бізнесу Чернігова від вимушеного закриття в період карантину, на які місто готується піти, прийнявши відповідне рішення на місцевому рівні:  

- Ми приймемо відповідне рішення на період дії карантину і по всіх орендарях, які орендують комунальні приміщення і яких торкнуться обмежувальні заходи (які перестануть працювати) орендну плату знизимо до нуля. Окрема позиція – ми ще не визначилися з комунальними платежами щодо цих приміщень, але орендної плати як такої не буде, - підкреслив він.

 

 

Прес-служба Чернігівської міськоїради

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!