Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
23 березня 2020 р.

У Чернігові робота громадського транспорту в звичному режимі буде продовжена до 26 березня


Фото № 1

У Чернігові готуються додаткові зміни, які стосуватимуться використання громадського транспорту в період карантину. Про них сьогодні на брифінгу «Вжиття у Чернігові та області заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції» в облдержадміністрації розповів чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. 

За словами міського голови, відповідно до проєкту нового рішення щодо транспорту він працюватиме в тому ж режимі як зараз додатково 2 дні: 25 і 26 березня. А з 27 березня тролейбуси вже тільки доставлятимуть працівників до підприємств. Вони будуть на лініях з 06.00 год. по 09.00 год., а потім з 16.00 год. по 20.00 год і вхід буде тільки за спеціальними тимчасовими посвідченнями. Це будуть нерегулярні перевезення, тому платити за проїзд будуть усі пасажири, в т. ч. пільговики. Ціна квитка - звичайна.

Тимчасові посвідчення для проїзду будуть видані працівникам критично важливих об’єктів, а також магазинів, аптек, військових та інших силових структур, податкової, органів управління. Міський голова зазначив, що в цей перелік увійшли міські служби, від яких залежить життєзабезпеченість міста. 

У найближчі два дні усі керівники відповідних підприємств, установ та організацій підготують у відповідному форматі, готовому до друку, інформацію про своїх працівників. Наразі в видавництві «Деснянська правда» вже замовлено близько 10 тисяч таких перепусток. Потім вони будуть роздруковані й роздані працівникам. Крім того, посвідчення матиме оригінал підпису чернігівського міського голови та оригінал печатки Чернігівської міської ради, щоб неможливо було їх підробити.

Автобуси приватних перевізників обслуговуватимуть спецперевезення за приватними замовленнями керівників інших підприємств по узгодженому з патрульною поліцією маршруту.

***

Також на цьому брифінгу чернігівський міський голова повідомив про щойно прийняте рішення Обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, відповідно до якого в Чернігівській області з 24 березня мають бути закриті всі ринки, в т. ч. продуктові. Це питання контролюється управлінням поліції, і станом на 22 березня було зафіксовано по Чернігівській області 13 працюючих ринків. 

Детальніше у відеотрансляції пресбрифінгу.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!