Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
13 березня 2020 р.

У медичних закладах Чернігова запроваджуються додаткові протиепідемічні заходи


Фото № 1

У медичних закладах Чернігова запроваджені додаткові заходи для запобігання занесенню і поширенню коронавірусу COVID-2019 в умовах ускладнення епідемічної ситуації. Вони обов’язкові для всіх закладів охорони здоров’я міста. Про це повідомив заступник чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Зокрема:

- заборонено відвідувати хворих у стаціонарах. Можна передавати передачі;

- у поліклінічних відділеннях розмежовано прийом інфекційних та соматичних хворих;

- у приймальних відділеннях посилено контроль за хворими, які поступають на стаціонарне лікування з метою раннього виявлення у них інфекційних захворювань;

- запроваджено протиепідемічні заходи (додаткове провітрювання, обов‘язковий масковий режим для всіх працівників та відвідувачів, дотримання правил особистої гігієни, встановлені стаціонарні дезінфектори);

- у кожному закладі створено робочі групи з координації всіх заходів, визначені відповідальні, функції головних лікарів та відповідні алгоритми дій на період карантину.

Місто Чернігів вже має достатню кількість індивідуальних засобів захисту (костюми, маски) для лікарів. Також підгоготовлений запас лікарських засобів, деззасобів, антибіотиків тощо. Медичний персонал регулярно проходить навчання.

Також Чернігів вже замовив перші 50 тестів для швидкого виявлення короновірусу COVID-2019, які має отримати їх після 15 березня.

- Важливо пам‘ятати, що в разі виявлення перших симптомів хвороби не потрібно відразу йти в лікарню та потенційно піддавати ризику інших людей. Потрібно телефонувати сімейному лікарю та виконувати його/її рекомендації. Перше, що треба зробити в разі виявлення лихоманки, кашлю, високої температури - забезпечити самоізоляцію, щоб уникнути потенційного поширення хвороби.

Мийте руки, уникайте подорожей та відряджень, обмежте соціальні контакти, провітрюйте приміщення, турбуйтеся про своїх рідних та близьких поважного віку, уникайте поїздки в громадському транспорті та відвідування місць масового скупчення людей, добре просмажуйте їжу тваринного походження.

Не панікуйте! Бережіть себе та будьте здорові!  - звернувся заступник міського голови до чернігівців. 

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!