Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
2 березня 2020 р.

На проспекті Миру зроблять одразу кілька підвищених пішохідних переходів


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

У Чернігові розглядають можливість будівництва на проспекті Миру шести підвищених пішохідних переходів. Це переходи на локаціях 1 школа – обласна рада, колишнє "Полісся" - "Фокстрот" і вул. Пирогова – дорога навпроти неї через сквер. Про це під час сесії міської ради 27 лютого розповів чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, відповідаючи на запит депутата міської ради Павла Вовка. Зараз питання їх доцільності та оптимальних технічних параметрів аналізується міською владою та обговорюється з фахівцями. Міський голова зауважив: якщо необхідність деяких із них ще під питанням, то біля 1-ї школи і біля перехрестя з вулицею Пирогова вони однозначно потрібні. 

Також він уточнив, який підвищений перехід візьмуть за зразок:

 - Зараз ми розглядаємо можливість закупівлі низькопідлогових вживаних тролейбусів. Окрім того, потрібно, щоб це не заважало прибиранню вулиць. Тому висока вірогідність, що ми перейдемо на приблизно такий стандарт підвищених переходів, як на ділянці вул. Шевченка – Серьожнікова. Цей перехід трохи нижчий ніж біля 3-ї школи, але все одно його видно і він буде вирішувати питання зниження швидкості та безпеки пішоходів, - зазначив Владислав Атрошенко.

Переходи робитимуть разом з ремонтом цієї ділянки проспекту Миру.

Під час обговорення питання окремі депутати також висловили думки про доцільність будівництва підвищених пішохідних переходів по вул.Толстого біля школи №4, у мікрорайоні Подусівка біля шкіл №18 і 21 та за адресою пр-т Перемоги, 189.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!