Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
28 лютого 2020 р.

Провалля тиру на Валу стало темою депутатського запиту


Фото № 1

Питання щодо підземного тиру, провалений дах якого всі відвідувачі чернігівського Валу бачать біля дитячої спортшколи (КНП «Центр спортивної боротьби», вул. Музейна, 4-б), було поставлене на засіданні сесії Чернігівської міської ради 27 лютого.

Такий депутатський запит вніс Андрій Дериземля, який є депутатом міської ради і керівником міського управління у справах сім'ї, молоді та спорту. Він зауважив, що цей підземний тир є приватною власністю. Однак знаходиться у занедбаному аварійному стані, багато років не використовується за призначенням і власник не переймається його утриманням. Наразі покрівля тиру обвалилася і біля входу до дитячого спортивного об’єкту – провалля.Там травмуються діти, а крім того, від сусідства з відкритою ямою руйнується міське спортивне приміщення.

- Враховуючи також, що це туристично приваблива «мекка» нашого міста, де проходить багато туристів, а для спортсменів там проводяться різноманітні змагання, то у мене прохання відреагувати на це, - додав Андрій Дериземля.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко доручив юридичному відділу міської ради, КП «Муніципальна варта» за участі заступника міського голови Олександра Атрощенка та секретаря міської ради Наталії Хольченкової, а також власника тиру знайти можливий шлях вирішення цього питання.

- Я так розумію, що власник тримається тільки за землю, оскільки майна там вже фактично немає. Будувати там щось, тобто фізично скористатися цим майном у реальному часі та просторі в такому історично важливому місці не можна. Хіба що він там може відновити тир, але якщо порахувати окупність за альтернативними тирами, то це невигідно. На мій погляд, єдиний можливий варіант - щоб міська рада викупила це майно. Я би зводив потихеньку до того, щоб він починав над цим думати, - прокоментував міський голова.

За словами Андрія Дериземлі, така пропозиція вже навіть надходила від власника. Владислав Атрошенко резюмував, що потрібно провести зустріч, почути один одного і якщо є правові механізми і буде згода сторін - то й рухатися в цьому напрямку. Разом з тим, з точки зору подальшого розвитку це непрацюючі гроші, місто теж тоді зможе тільки впорядкувати цю територію, уточнив він.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!