Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
27 лютого 2020 р.

Чернігівська міська рада закликає керівництво держави зняти з розгляду законопроекти про запровадження ринку землі в Україні та провести Всеукраїнський референдум


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Чернігівська міська рада звернулася до Президента України та Верховної Ради України щодо зняття з розгляду усіх законопроєктів про запровадження ринку землі в Україні та проведення Всеукраїнського референдуму.

Депутати міськради одноголосно підтримали це звернення на засіданні 52-ї сесії Чернігівської міської ради 7-го скликання сьогодні, 27 лютого.

У тексті цього звернення зазначено, що «єдиним джерелом влади в Україні є народ і саме він має вирішувати ключові питання життя країни. Відкриття ринку землі матиме фундаментальні наслідки не лише для сучасного, а й для майбутнього покоління українців. Саме тому питання, яке визначає подальшу долю країни, має вирішуватися виключно на Всеукраїнському референдумі.

Нам, українцям, потрібний суспільний консенсус, щоб розв’язати гострий соціально-політичний конфлікт, який виник на тлі запропонованої урядом моделі обігу земель. Досягнути цього консенсусу можна лише шляхом широкого суспільного діалогу.

Нам потрібна єдина національна програма реформування земельних відносин в Україні, котра стала б корисною цілому суспільству, а не окремим його верствам.

Для цього ми мусимо створити власну модель економічних та соціальних відносин - власними силами і у власних інтересах, спираючись на досвід наших успішних сусідів - країн ЄС.

Земельна реформа повинна відбуватися винятково на конституційних засадах, зокрема з метою забезпечення права власності українського народу на землю (ст. 13 Конституція України) та її охорони як національного багатства (ст. 14 Конституція України).

З неприємністю констатуємо, що звернення до Уряду, Парламенту та Президента, які приймалися нашою місцевою радою, були проігноровані, а скандальні законопроекти, попри супротив суспільства, нині розглядаються у Парламенті.

З огляду на це, закликаємо зняти з розгляду усі законопроекти про запровадження ринку землі в Україні та провести Всеукраїнський референдум».

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!