Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
26 лютого 2020 р.

Родини загиблих в АТО/ООС чернігівців обговорили нагальні питання з міським головою

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

На зустрічі представників родин загиблих учасників АТО/ООС з чернігівським міським головою Владиславом Атрошенком, яка відбулася 26 лютого в Чернігівській міській раді, обговорені питання, які ставлять сьогодні перед містом спілки таких родин. Участь в обговоренні взяли також керівники профільних комунальних підприємств і управлінь міської ради.

Міський голова запевнив, що всі поставлені питання будуть вирішені – деякі в цьому, а частина в наступному році. На зустрічі детально розглянули кожне з них.

Зокрема, родини загиблих попросили про встановлення відеоспостереження в кварталі загиблих воїнів на кладовищі «Яцево». Це буде зроблено в найближчому майбутньому. Те саме – з вимощенням доріжок між цими похованнями. Те саме - зі ще кільком питаннями, пов'язаними з облаштуванням кладовища. 

Також родини загиблих просять замінити іменні металеві таблички на «Алеї Слави» в Березовому гаю на кам’яні, які би були довговічнішими і мали більш солідний вигляд. У 2016 році там висаджені дубки у пам’ять про кожного з полеглих у цій війні чернігівців, за якими зараз доглядають їх рідні і працівники КП «Зеленбуд». Ідея встановлення біля цих дерев невеличких гранітних табличок замість металевих, які ржавіють, вже не нова. Ескізи та розрахунки є, КП «Зеленбуд» робило їх ще рік тому, повідомив керівник цього підприємства Роман Старіков. Їх потрібно 43, вартість однієї виходить близько 3,2 тис. грн. Міський голова доручив виділити фінансування і розпочати ці роботи.

До цього додалося питання про прокладення автополиву для дубків на цій алеї. Це теж буде зроблено – хоч і немає впевненості в тому, що деревця там іноді всихають саме через недостатність поливу. Іншими причинами можуть бути випас та вигул там домашніх тварин, комахи-шкідники. Разом з тим, у майбутньому алею і землю поряд з нею так чи інакше будуть озеленювати квітами, кущами тощо – тож автополив зроблять з розрахунком і на майбутнє.

Окремим є питання про реконструкцію стел з портретами загиблих у російсько-українській війні та Героїв Небесної Сотні у сквері ім. М. Попудренка. Воно відкладалося лише через те, що вже у 2021 році робитимуть загальну реконструкцію цього скверу. Буде логічнішим здійснювати ці роботи одночасно, а не встановити гранітні стели, а потім їх кудись, наприклад, переносити. Але пам’ятний меморіал там однозначно буде і сквер матиме зонування на місця скорботи й місця для відпочинку. Представники родин загиблих розповіли, що у своєму середовищі збирали побажання щодо майбутнього пам’ятника і запропонували взяти їх до уваги. Ще однією пропозицією стало встановлення поблизу цього місця електронного інформаційного терміналу з інформацією про всіх героїв-захисників з Чернігова і Чернігівщини. Ці пропозиції були прийняті.

Не оминули й питання щодо довгоочікуваного будівництва в Чернігові Меморіалу Захисникам, полеглим за Україну. Оскільки розташування цього монументу центрове і сама ділянка є з точки зору містобудування важливою в багатьох відношеннях, вимоги до майбутнього архітектурного рішення дуже високі.  За словами Владислава Атрошенка, цю територію теж найкраще реконструювати в комплексі, одночасно вирішуючи й нагальні міські проблеми. Наприклад, була пропозиція по влаштуванню під цією площею підземного паркінгу. Але якщо таких інвестицій не знайдеться – будуть робити тільки достойний пам’ятник і бруківку. У планах ці роботи на 2021-22 роки.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!