Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
26 лютого 2020 р.

Реалізація проєкту з термомодернізації багатоквартирних будинків тимчасово відкладається


Фото № 1

Реалізація проєкту з термомодернізації багатоквартирних будинків ОСББ у рамках Програми Державної установи «Фонд енергоефективності» відкладається на невизначений термін. Про таке рішення повідомив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко вчора, 25 лютого, на щотижневій нараді у міській раді.

Для реалізації такої мети Чернігів зробив необхідні перші кроки. Зокрема, спростив механізм впровадження таких заходів задля участі ОСББ у цій державній програмі. Тобто містом все зроблено, але певні невідповідності у початковій пропозиції Уряду фактично зупинили реалізацію цього проєкту.

- У мене були зустрічі з цього приводу з Прем’єр-міністром України, і ми начебто оптимістично дивилися на це питання. Але пройшло два місяці. Ми бачимо ризик того, що ця Програма у цьому році навіть теоретично не може бути реалізованою. Неузгоджений механізм фінансування Фонду енергоефективності, а в нього засновники - іноземці. Кабмін обіцяв спеціальну Постанову, якою б адаптував відповідне технічне рішення. Але її наразі немає, - зазначив міський голова.

За словами начальника управління житлово-комунального господарства міської ради, наразі в рамках міської Програми вже проведений попередній енергетичний аудит у п’яти будинках ОСББ.

Планувалося, що в Чернігові місто допомогло би ОСББ знайти кошти на оплату їх частини вартості робіт (30%) для участі в цій державній програмі. 

- Ми планували профінансувати за свій кошт термоаудит, взяти кредит, до прикладу, у державному банку «Газбанк» під розумні відсотки на оці 30%. З міського бюджету компенсували б відсотки по кредиту, а саме тіло кредиту ОСББ протягом п’яти років у рамках тарифу повертало б у відповідний банк, - пояснив Владислав Атрошенко.

За словами міського голови, якщо у Кабміні знайдуть механізм для старту термомодернізації багатоквартирних будинків за співпраці з Фондом енергоефективності, то Чернігів знову включиться у реалізацію цього проєкту.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Відео телеканалу "Новий Чернігів"

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!