Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
21 лютого 2020 р.

Міський голова подякував усім платникам податків за їх внесок у розвиток Чернігова


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Зусилля, спрямовані на більш якісний збір місцевих податків, у 2019 році принесли для Чернігова свої результати. У порівнянні з позаминулим роком їх вдалося зібрати більше на одну п'яту. Про це йшла мова на засіданні виконавчого комітету міської ради 20 лютого під час розгляду Звіту про виконання міського бюджету за 2019 рік.

Як відомо, у власних доходах міського бюджету базовими джерелами є податок на доходи фізичних осіб та місцеві податки. ПДФО у 2019 році, порівнюючи з попереднім роком, збільшився на 190,2 млн грн (на 21,7%). З цього приводу чернігівський міський голова звернувся до платників податків.

- У 2018 році було 884 млн грн, а у 2019 році ми зібрали 1065 млн грн. У цьому контексті я хотів би подякувати платникам податків і в черговий раз закликати до розуміння того, що сплачені податки – це покращена інфраструктура міста, і, відповідно, збільшення капіталізації фактично будь-якого бізнесу, який знаходиться в цьому більш заможному і комфортнішому місті.

Я неодноразово наголошував на необхідності такої роз'яснювальної роботи, починаючи з дитячого садочку – школи і закінчуючи будь-яким медіа. Українцям потрібне розуміння, що податки – це фактично інвестиції в своє майбутнє.

Сьогодні є маса напрямків, де заробітні плати сплачуються в обхід оподаткування. Але ще раз прошу представників середнього й великого бізнесу потрошку збільшувати офіційну заробітну плату. Я розумію, що поки буде можливість - буде й уникнення оподаткування у великій кампанії з застосуванням штучного підприємця. Я розумію, що топ-менеджери, які сьогодні отримують заробітну плату від 1 тис дол і більше реально на руки, не сьогодні будуть отримувати ці кошті як «білу» зарплату на 100%. Доки не буде чіткої диференціації, що малий бізнес – це самозайнятість, буде ця "чорна діра". Але, разом з тим, прохання: підвищувати рівень заробітних плат, розуміючи, що це внесок у свій завтрашній день. Якщо не будемо цього робити, все решта – марні справи, бо ніякого майбутнього без сплати податків в України не буде, - підкреслив Владислав Атрошенко.

Обговорюючи структуру та динаміку місцевих податків за 2018-2019 рік, міський голова зауважив, що позитивною тенденцією є те, що в три рази збільшився туристичний збір. Минулого року його було зібрано майже 1 млн грн. Збір транспортного податку залишився на тому ж рівні (1,4 млн грн). Збір Єдиного податку збільшився майже на 30% (58,3 млн грн). Збір податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, теж збільшився і став 20,1 млн грн.

- Сукупно надходження за всіма місцевими податками зросли на 22,5%. Тобто спостерігається позитивна динаміка і за це я дякую платникам податків. І в черговий раз підкреслюю, що іншого варіанту, щоб зберегти Чернігів, зберегти Україну, як більш-менш сплачувати податки - не існує, - підкреслив Владислав Атрошенко.

Міський голова також подякував, зокрема, управлінню земельних ресурсів міської ради, завдяки зусиллям якого збільшилися надходження від плати за землю.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!