Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
20 лютого 2020 р.

Розпочалася електронна реєстрація дітей до перших класів


Фото № 1

У Чернігові впроваджена електронна реєстрація дітей до перших класів. Деталі про новації при зарахуванні першачків до школи та про те, що слід знати батькам, у прямому ефірі програми «Тема дня» телеканалу UA: Чернігів розповіли заступниця начальника управління освіти Чернігівської міської ради Олена Горна та головний спеціаліст управління Олександр Мельниченко.

Зокрема, Олена Горна нагадала, що з 2018 року відповідно до наказу Міністерства освіти та науки України у місті діє чітко визначений порядок зарахування дітей до школи. Усі діти зараховуються виключно на вільні місця, тобто батьки можуть обирати будь-який заклад освіти, але умовою для зарахування є наявність вільних місць. Крім того, встановлена першочерговість для зарахування. У першу чергу зараховуються ті діти, які проживають в мікрорайоні, батьки яких навчалися в цьому закладі або навчаються їхні брати чи сестри. Також право на першочергове зарахування мають діти з особливими потребами.

Запровадження електронної реєстрації – це пілотний освітній сервіс, запропонований Міністерством. Завдяки йому створюється реєстр майбутніх першокласників. А це дуже важливо, оскільки при реалізації Нової Української школи держава виділяє кошти на закупівлю необхідного дидактичного обладнання та меблів. Тож напередодні нового навчального року потрібно знати точну кількість першачків та кількість перших класів з тим, щоб вчасно провести процедуру закупівель.

Електронна реєстрація розпочалася з січня і триватиме до 31 травня. На сьогодні вже подана 551 заява від батьків майбутніх першокласників, це близько 25% від тієї кількості учнів, яка очікується.

Тож, щоб зареєструватися необхідно зайти на відповідний сайт за посиланням https://school.isuo.org/. У розділі «Підтримка» є всі детальні інструкції як для батьків, так і для педагогів ЗЗСО.

Важливо, що батькам потрібно не тільки зареєструватися в електронній черзі, а й подати оригінали необхідних документів безпосередньо до обраного закладу освіти. Прийом таких документів у школах стартуватиме з 1 квітня.

Коментар директорів шкіл з приводу такої новації та її переваги - у відеосюжеті. Крім того, усю необхідну інформацію можна знайти тут.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!