Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
14 лютого 2020 р.

Оперативне командування «Північ» Сухопутних військ ЗСУ відзначає 5-ту річницю з дня створення

+11
+8

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14

У Чернігові сьогодні, 14 лютого, з нагоди 5-ї річниці з дня створення оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України відбулися урочисті заходи.

В обласному академічному українсько музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка зібралися керівники міста та області, духовенство міста, військові та ветерани.

Від імені чернігівського міського голови Владислава Атрошенка присутніх у залі привітав його заступник Олександр Ломако. У своїй промові він подякував керівництву ОК «Північ» за службу народові України. Побажав кожному воїну міцного здоров’я, щоб Господь оберігав кожну їхню родину, і щоб молоді українці завжди з них брали приклад та відчували почуття гордості.

- Особисто для мене оперативне командування «Північ» - це мужні чоловіки та жінки, офіцери та солдати, професійне керівництво та професійний особовий склад. Серед воїнів - вісім Героїв України, з яких, на жаль, трьом це звання присвоєно посмертно. Ваші солдати, офіцери, генерали мають десятки, сотні, а можливо й тисячі різних відзнак та нагород. Ми пишаємося та відчуваємо гордість, що оперативне командування «Північ» напряму пов’язане з Черніговом та Чернігівщиною. Для нас це велика честь, адже завдяки вам ми в Чернігові та багатьох інших містах відчуваємо себе в безпеці. Спасибі кожному з вас за вашу службу, за те, що наближаєте нашу перемогу. Адже тільки після нашої перемоги на нашій землі запанує мир, якого ми всі дуже хочемо. Спасибі вам за те, що ви демонструєте чудовий приклад молодому поколінню, яке дивлячись на вас, дивлячись на українське військо, формує відчуття патріотизму та гордості за українську армію та українську державу, - підкреслив Олександр Ломако.

За сумлінне виконання службових обов'язків, високий професіоналізм та з нагоди Дня створення оперативного командування «Північ» військовослужбовці отримали почесні грамоти і відзнаки облдержадміністрації, обласної та міської ради.

Воєнна історія ОК «Північ» Сухопутних військ ЗСУ розпочалася п’ять років тому. У Чернігові 16 лютого 2015 року на базі військового містечка №19 Чернігівського гарнізону було сформоване управління ОК «Північ» (в/ч А4583). Тоді до складу ОК «Північ» увійшли військові частини, які мають глибоке історичне минуле, розпочинали свій бойовий шлях ще за часів Другої світової війни і післявоєнний період. Багато підрозділів виконували завдання у гарячих точках по всьому світу.

ОК «Північ» створили у той гарячий період, коли активно розгорталися бойові дії на сході України. З оголошенням проведення АТО особовий склад військових частин, не вагаючись, став на захист українського народу та територіальної цілісності України. Наразі військовослужбовці продовжують виконувати завдання в операції Об’єднаних сил.

На сьогодні за оцінкою вищих командирів ОК «Північ» є однією із найкращих військових структур. За виконання бойових завдань військовослужбовці нагороджені державними нагородами та відзнаками, мають звання «Герой України», відзнаки Міністра оборони України та Начальника Генерального штабу – Головнокомандувача ЗСУ. Мають також волонтерські нагороди, зокрема, відзнаки «Народний герой України».

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!