Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
14 лютого 2020 р.

У Чернігівській міській раді відбулися загальні збори регіонального відділення Асоціації міст України

+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7

Загальні збори регіонального відділення Асоціації міст України в Чернігівській області відбуваються сьогодні, 14 лютого, в приміщенні Чернігівської міської ради. Як відомо, місто Чернігів не просто входить до Асоціації - чернігівський міський голова Владислав Атрошенко очолює регіональне відділення і бере активну участь у роботі Асоціації на загальноукраїнському рівні.

Головне питання сьогоднішніх зборів – Про врахування позиції членів АМУ під час схвалення Кабінетом Міністрів України Перспективного плану формування територій Чернігівської області. Зараз є проект цього перспективного плану, у якому в Чернігівській області виділені 56 об’єднаних територіальних громад. Як повідомив на зборах консультант з правових питань РВ АМУ Дмитро Іванов, цей перспективний план ще не захищений у Мінрегіоні остаточно. Такий захист планується на наступний тиждень, а потім документ передається до Кабінету Міністрів і готується вже проєкт закону.

Як відомо, у Чернігівській області є окремі проблемні питання щодо цього поділу. Тож Асоціація міст, відстоюючи інтереси своїх членів і взагалі місцевого самоврядування, теж бере участь у цих процесах.

Також загальні збори розглядають ряд інших робочих питань – зокрема, за пропозицією одного з голів ОТГ обговорюється ситуація з закриттям малодіяльних залізничних станцій.

Після закінчення зборів відбудеться семінар-практикум із застосування законодавства «Система ProZorro: здійснення публічних закупівель в органах місцевого самоврядування, оренда комунального майна». Участь у ньому візьмуть як голови громад, так і фахівці, що безпосередньо займаються в них закупівлями через систему ProZorro.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!