Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
11 лютого 2020 р.

У Чернігові урочисто відкрили ще один дитячий будинок сімейного типу

+33
+30

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16
Фото № 17
Фото № 18
Фото № 19
Фото № 20
Фото № 21
Фото № 22
Фото № 23
Фото № 24
Фото № 25
Фото № 26
Фото № 27
Фото № 28
Фото № 29
Фото № 30
Фото № 31
Фото № 32
Фото № 33
Фото № 34
Фото № 35
Фото № 36

У Чернігові сьогодні, 11 лютого, урочисто відкрили ще один дитячий будинок сімейного типу. Тут чернігівське подружжя Тимофеєвих виховуватиме 10 дітей: п’ятьох дівчаток та п’ятьох хлопчиків. Ордер на вселення та ключі від шестикімнатного триповерхового будинку дітям та батькам-вихователям вручили чернігівський міський голова Владислав Атрошенко та заступниця голови Чернігівської ОДА Наталія Романова.

- Я дуже дякую батькам за такий соціально відповідальний та високоморальний вчинок, за те, що ви прийняли на виховання стільки дітей. Звісно, держава має допомагати таким сім’ям, і це певним чином зміна державної політики. Дуже добре, що ці кошти спрямовуються на підтримку тих сімей, які дають краще виховання, краще піклування. Аніж ці кошти спрямовувались би на дитячі будинки, де поруч з дітьми батьків немає. Хотілося, щоб в майбутньому було більше таких фінансових можливостей. Адже це прекрасний приклад, який, можливо, зацікавить і інші сім’ї. Сподіваюся, що у майбутньому й інші дітки знайдуть свої сім’ї, свій затишок, свої домівки. Відповідно, вони будуть зростати вдячними і працювати далі в Україні. Тож я вітаю вас, і бажаю добра, здоров’я та успіхів. Дітям я бажаю: поважати, любити своїх батьків і старанно навчатися, - з такими словами до родини Тимофеєвих звернувся Владислав Атрошенко.

Після вручення та привітань Оксана Тимофеєва подякувала керівництву області та міста за підтримку та допомогу.

- Я дуже вдячна, що в нашій державі існує такий проект. Тому що ці сім’ї, які можуть виховувати дітей, позбавлених батьківської любові, мають таку можливість, такий шанс забрати цих дітей, прийняти в свою родину та свої серця. Особливо в такому шикарному будинку, де є вся техніка та всі меблі. У моєму серці – дуже велика вдячність за все це, - сказала Оксана Тимофеєва.

Як уже повідомлялося раніше, цей приватний будинок - службове житло для спільного проживання та виховання дітей, придбане за кошти субвенції з державного бюджету для розвитку сімейних форм виховання в розмірі 4,643 млн грн.

Дім збудований приватною особою в 2014 році з сучасних будівельних матеріалів, загальною площею 262 кв.м, житловою - 131,9 кв.м. Має шість кімнат (вітальня та 5 кімнат), три санвузли та допоміжні приміщення. Повністю забезпечений комунікаціями: автономним газовим опаленням з теплою підлогою у вітальні на першому поверсі, центральною каналізацією і водопостачанням, охоронною сигналізацією.

За умовами придбання будинку в ньому продавцем були додатково виконані зовнішні ремонтні та внутрішні оздоблювальні роботи, які привели дім у відповідність до санітарних і технічних норм для приміщень, у яких можуть розташовуватися дитячі будинки сімейного типу. Повністю змінена вхідна група: ганок, навіс над ним, пандус. Зроблено по всьому зовнішньому периметру будинку нове бетонне вимощення, влаштований майданчик для двох авто батьків, перероблено систему відведення води з даху, вирівняна земельна ділянка з встановленням ігрового майданчика. На прохання батьків мансарда (3-й поверх) утеплена і переобладнана під кімнату для ігор та занять настільним тенісом, а також влаштовано окрему кімнату для господарських цілей. Перевірено схему електрозабезпечення та здійснено ревізію системи опалення. Крім того, встановлені нові меблі та побутова техніка, є необхідна постільна білизна і посуд.

Цей будинок має статус службового житла. Весь час існування ДБСТ буде знаходитись у власності територіальної громади, без можливості його приватизації або іншого відчуження. Батьки і діти матимуть право безкоштовного користування цим будинком. Комунальні послуги сім’я сплачуватиме самостійно на підставі укладених договорів на отримання цих послуг.

Нагадаємо, що минулого року у Чернігові відкрили два дитячі будинки сімейного типу. І, як прозвучало сьогодні на відкритті, цьогоріч планується відкриття ще одного такого дитячого будинку сімейного типу.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!