Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
10 лютого 2020 р.

Право сезонної торгівлі кавою та вуличною їжею пропонують продавати на три роки


Фото № 1

У Чернігові планують вдосконалити конкурсний механізм розміщення тимчасових об’єктів для продажу кави та вуличної їжі на об’єктах благоустрою, а саме розробити проект «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 24 травня 2011 року №143 «Про Порядок користування об’єктами благоустрою у м.Чернігові». Рішення про те, що такий проєкт регуляторного акту буде розроблений у першому півріччі цього року, прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 6 лютого.

Відповідно до намірів, основний принцип - що продаж права сезонної торгівлі на об’єктах благоустрою в Чернігові продається на відкритому аукціоні - залишиться незмінним. Але пропонується, щоби це право надавалося все-таки не на один рік, як зараз, а на три.

- Ми минулого року ввели в місті практику продажу права сезонної торгівлі на аукціоні. Перший рік відпрацювали і бачимо певні речі, які треба покращити. Найперше - багато хто з підприємців мав необхідність вкладати суттєві кошти в підведення електроенергії до місць торгівлі і, крім того, це займало чимало часу. Тому ми порадилися і прийняли рішення пропонувати продавати право на аукціоні так само, як і було, але не на 1 рік, а на 3. Для того, щоб підприємець, який вкладеться в облаштування благоустрою, все-таки мав більше економічних потреб вкласти більш суттєві кошти, ніж якби це було на 1 рік. У процесі регуляторної процедурими ще опрацюємо цей документ з підприємцями і юристами, - прокоментував заступник міського голови Олександр Ломако під час обговорення питання виконавчим комітетом.   

Разом з тим, він зазначив, що буде справедливо, якщо визначена на акуціоні ціна в ці три роки не залишатиметься повністю незмінною, а зростатиме згідно з коефіцієнтом інфляції.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!