Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
7 лютого 2020 р.

У Чернігові продовжують звільняти вулиці та зупинки від торгівельних МАФів, а двори - від незаконних гаражів

+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7

Рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради, прийнятим 6 лютого, визначений черговий перелік незаконно розміщених тимчасових об’єктів, які підлягають демонтажу. 

Як відомо, у Чернігові вже кілька років поспіль проводиться системна робота, спрямована на максимальне звільнення території міста від засилля МАФів. Вона складається як з виявлення та демонтажу незаконних гаражів, так і з поступового звільнення від кіосків території зупинок громадського транспорту й магістральних вулиць. Дозволів на розміщення нових кіосків у таких місцях вже кілька років поспіль не видається, а дію договорів оренди землі під наявними МАФами після закінчення термінів їх дії не продовжують. Загальний принцип - там, де встановлюється сучасний зупинковий павільйон, торгові кіоски мають бути прибрані.

Отже, відповідно до рішення виконкому, найближчим часом вивезенню підлягають: торгівельний кіоск по вул. Івана Мазепи, 38; зупинковий комплекс із вмонтованим кіоском по просп. Миру, 89; торгівельний кіоск по вул.Михайлевича (р-н Чернігівської обласної лікарні, непарна сторона).

Відповідно до рішення виконкому власникам цих тимчасових об’єктів встановлений строк добровільного демонтажу та відновлення благоустрою земельних ділянок - 7 календарних днів з моменту прийняття цього рішення. У разі невиконання власниками вимог щодо добровільного демонтажу у визначений строк, демонтаж проводитиметься контролюючим органом – комунальним підприємством «Муніципальна варта» Чернігівської міської ради.

Разом з тим, рішення щодо ще двох об'єктів відтерміновані. Кіоск і зупинковий комплекс з кіоском, розташовані по вул. Шевченка, 101, виконком рекомендував тимчасово залишити, оскільки вони знаходяться на зупинці громадського транспорту, де до встановлення нового зупинкового комплексу ще пройде деякий час. 

- Там, де закінчився термін оренди, ми тимчасово даємо дозвіл підприємцям допрацювати до того часу, поки не буде встановлена нова зупинка. Адже якщо демонтуємо стару зупинку, а нової не буде, людям буде навіть від дощу сховатися незрозуміло де, - прокоментував прийняте рішення заступник міського голови Олександр Ломако.

Іншим рішенням виконкому погоджений перелік самовільно встановлених тимчасових споруд (металевих гаражів), які підлягають демонтажу з відновленням благоустрою земельних ділянок. До цього переліку увійшли 63 незаконно встановлені споруди. Власникам цих гаражів на добровільний демонтаж дається 30 календарних днів з моменту прийняття цього рішення.

Чинний Порядок розміщення малих архітектурних форм і тимчасових споруд у місті Чернігові, і в тому числі - Порядок демонтажу незаконно встановлених (розміщених) МАФів і тимчасових споруд, визначений у Правилах благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова. 

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!