Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
30 січня 2020 р.

Дозволи на порушення об’єктів благоустрою в Чернігові тепер видаватиме управління ЖКГ


Фото № 1

Уповноваженим органом з питань видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою або відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів, анулювання дозволів на території міста Чернігова визначене управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради. Відповідне рішення прийняте на засіданні п’ятдесятої сесії Чернігівської міської ради сьомого скликання сьогодні, 30 січня. За пропозицією комісії з питань житлово-комунального господарства, транспорту і зв'язку та енергозбереження рішення набуває чинності з 1 березня 2020 року.

Раніше такі повноваження (п.7 рішення міськради від 31 березня 2016 року № 6/VII-22) були у КП «Зеленбуд» Чернігівської міської ради.

Процедура видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою або відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів, анулювання дозволів визначена відповідним Типовим порядком, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2013 року № 870.

Відповідно до п.4 Порядку, дозвіл видається виконавчим органом сільської, селищної, міської ради за місцем проведення робіт на підставі письмової заяви, що подається відповідною юридичною особою чи фізичною особою-підприємцем (або їх уповноваженим представником).

ПЕРЕЛІК
земляних та/або ремонтних робіт, для проведення яких необхідно отримати дозвіл

  • земляні або монтажні роботи, не пов’язані з прокладенням, перекладенням, ремонтом інженерних мереж і споруд
  • земляні або монтажні роботи, пов’язані з розриттям дорожнього покриття вулиць, доріг, майданів, площ
  • роботи, пов’язані з порушенням благоустрою об’єктів зеленого господарства
  • роботи, пов’язані з інженерними вишукуваннями
  • роботи, пов’язані з археологічними дослідженнями
  • улаштування нових та/або заміна існуючих посадкових майданчиків для пасажирів міського громадського транспорту з встановленням навісу або павільйону
  • ремонт та/або улаштування майданчиків для паркування транспортних засобів, спортивних, дитячих та інших майданчиків
  • заміна пошкоджених та застарілих конструкцій опор, ліхтарів, освітлювальної арматури, тросів, розтяжок, кабелів, дротів, комунікаційної апаратури
  • прокладення, перекладення або заміна водостічних, водопровідних труб та водоприймальних колодязів
  • установлення нових, відновлення, ремонт та заміна існуючих малих архітектурних форм.
  • відбудова, відновлення зруйнованих частин фундаментів пам’ятників, декоративних скульптур та композицій, елементів обладнання фонтанів та декоративних басейнів із заміною зношених труб та водопровідної арматури фонтанів тощо
  • установлення нових та/або ремонт і відбудова пошкоджених споруд і обладнання пляжів (гардеробів, камер схову, пунктів прокату пляжного інвентарю, туалетів, лав, грибків, навісів, альтанок тощо), спортивного та дитячого устаткування.

Відповідний дозвіл видається протягом десяти робочих днів з дня реєстрації заяви. Строк дії дозволу визначається умовами робіт і не може перевищувати один рік. Відмова у видачі дозволу видається заявнику в письмовій формі з відповідним обґрунтуванням у строк, передбачений для видачі дозволу.

Крім того, особа, яка виконала на об’єктах благоустрою земляні та/або ремонтні роботи, зобов’язана власними силами привести цей об’єкт благоустрою у належний стан або може сплатити його відновну вартість.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!