Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
27 січня 2020 р.

Двори вздовж вулиці Жабинського будуть освітлюватися краще

Старий і новий електропроводи+5
Спеціальна лед-лампа в новому корпусі вуличного світильника
+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Старий і новий електропроводиСтарий і новий електропроводи
Фото № 5
Спеціальна лед-лампа в новому корпусі вуличного світильникаСпеціальна лед-лампа в новому корпусі вуличного світильника
Фото № 7
Фото № 8

Вулиця Жабинського в Чернігові поступово «виходить з темряви». КП «Міськсвітло» сьогодні приступило до оновлення цілого району вуличного освітлення по її парній стороні. Міняють дроти повітряних ліній – на ізольовані двохжильні. Також на 18 стовпах вуличні світильники замінять на «лед» у спеціальних корпусах, оснащених світловідбивачами.

Одночасно роблять ремонт підстанції, яка дає електрику цим лініям. Її дооснащують так, щоби вмикати освітлення вулиці та дворових територій можна було окремо. Тоді у разі якихось поломок може вимкнутися освітлення у дворах – але залишитися вздовж вулиці. Або навпаки.

За словами керівника КП «Міськсвітло» В’ячеслава Ніколенка, підприємство вже рік поступово робить те саме по всьому місту – розділяє мережі вуличного освітлення на окремі, дрібніші ділянки включення. Окрім того, при заміні вуличних світильників по Чернігову вже стараються ставити тільки «лед». Вони світять яскравіше – і там, де з’являються такі, мешканці зразу помічають цю різницю.

Ділянка мікрорайону вулиці Жабинського, де освітлення просто зараз стає новим і кращим, охоплює ряд дворів багатоповерхівок і прилеглі провулки приватного сектору.  Раніше ця територія була серед тих по місту, де освітлення слабке, а кількість  аварій та відключень - висока.

Окрім заміни обладнання, тут робитиметься також обрізка гілок дерев на 1,5 м від повітряних ліній – відповідно до технічних норм.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Відео телеканалу "Новий Чернігів"

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!