Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
24 січня 2020 р.

Дотримання Правил благоустрою - обов’язок усіх жителів міста


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Співробітники КП "Муніципальна варта" Чернігівської міської ради тільки цього тижня ліквідували 34 графіті з рекламою психотропних речовин на будівлях міста (деякі з прикладів - на фото). Також вони склали низку приписів власникам приміщень, де з’явилися графіті, для своєчасного їх усунення.

Наголошуємо, що дотримання Правил благоустрою - обов’язок усіх жителів міста, а від боротьби з проявами нелегальної торгівлі наркотиками залежить безпека кожного з чернігівців.

Новими правилами благоустрою, зокрема, визначено, що суб’єкти у сфері благоустрою при здійсненні своїх прав та обов’язків зобов’язані (п.9.1.2) підтримувати зовнішній вигляд будівель і споруд у належному стані відповідно до затвердженого паспорту фасаду, забезпечувати благоустрій та озеленення прилеглої території власними силами або із залученням спеціалізованих організацій.

Крім того, суб’єктам у сфері благоустрою забороняється (п.9.2.30) робити написи, малюнки, подряпини або іншим чином пошкоджувати стіни будинків, споруд, огорожі, паркани, тротуари, шляхи та інші об’єкти і елементи благоустрою.

Тож графіті поза межами спеціально визначених місць - є порушенням Правил благоустрою, яке тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді штрафу та відшкодування збитків, завданих майну громади чи окремих громадян.

Нагадуємо, що повідомити про порушення Правил благоустрою можна міському колл-центру за допомогою цілодобової гарячої телефонної лінії, сайту та мобільного додатку.

Адреса офіційного сайту міського контакт-центру - http://chmkc.com.ua!

Функціонує додаток для смартфонів - «Call-центр CityOn. Чернігів» та цілодобова гаряча лінія тел. 0-800-50-93-50 (дзвінки безкоштовні з мобільний та міських телефонів).

 

Прес-служба Чернігівської міської ради за інф. КП "Муніципальна варта"

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!