Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
22 січня 2020 р.

Реконструкцію центрального парку культури та відпочинку в Чернігові розділять на кілька черг


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

У Чернігові не відмовилися від ідеї реконструкції центрального парку культури та відпочинку і зараз готові приступати до конкретики - виготовлення робочого проєкту цієї реконструкції. Вірогідно, що його для зменшення ціни розіб’ють на 3-5 черг будівництва по роках. Про це сказав під час щотижневої розширеної наради в мерії 21 січня чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. Разом з цим, потрібно буде більш уважно подивитися ціну, окупність, джерела фінансування, дав доручення мер.  

Питання виникло у зв’язку зі звітом про роботу в 2019 році комунального підприємства «Центральний парк культури та відпочинку» Чернігівської міської ради, який представив на цій нараді керівник підприємства Володимир Хольченков.

На сьогодні основним об’єктом КП «ЦПКіВ» є атракціонне містечко, яке складається з 11 атракціонів. Найновіший з них – «Говерла», аналог «американських гірок», встановлений у 2012 році. Решта атракціонів – 1983-1986 років.

Завдяки зусиллям інженерної групи підприємства всі вони – у технічно справному робочому стані. Регулярно проводяться поточні ремонти та оновлюється дизайн. Перед початком кожного сезону комунальне підприємство отримує дозвіл на їх експлуатацію. Але старим атракціонам усе-таки досить складно конкурувати з сучасними обладнанням і технологіями дозвілля.

Ще одним напрямком роботи парку є організація творчої та концертної діяльності, проведення загальноміських свят, фестивалів, спортивних змагань.

Взимку підприємство організує роботу міської ковзанки зі штучним льодом на Красній площі. Цього року ковзанка має нове освітлення та оновлений дизайн (у т. ч. більш гармонійно виглядають допоміжні споруди, з’явився кращий доступ до парапету для глядачів). Закуплено багато нових чеських ковзанів, які добре проявили себе в минулому році. Ціна за відвідування ковзанки в Чернігові наразі є найнижчою серед подібних атракціонів в Україні.

Колектив працівників комунального підприємства складається з 32 осіб зимою і 41 в літній період. Адмінперсонал з них – 4 чоловіки. Середня заробітна плата робітників на підприємстві – 5,1 тис. грн.

Загальний дохід підприємства в 2019 році склав 4,2 млн грн.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!