Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
21 січня 2020 р.

У питанні утеплення будинків ОСББ за державною програмою Чернігів робитиме кроки на випередження


Фото № 1

Про термомодернізацію в Чернігові багатоквартирних будинків, у яких створені ОСББ, в рамках Програми Державної установи «Фонд енергоефективності» говорили на розширеній нараді у міській раді сьогодні, 21 січня.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що Чернігів у цьому питанні буде робити кроки на випередження. Навіть не дивлячись на те, що спостерігається певна негармонійність процесів, документів та регламенту Фонду енергоефективності та й загалом урядової політики на цьому напрямку.

- Я впевнений, що нам треба робити кроки на випередження у цьому питанні. Для мене є аргументами – слово Прем’єр-міністра України та закладення близько 2,7 млрд грн в державному бюджеті на напрямок енергоефективності, - підкреслив міський голова.

На думку Владислава Атрошенка, якщо будуть якісь проблемні обставини - до прикладу, якщо не встигатимуть зробити всі 100 будинків, як пропонується - тоді зменшиться кількість будинків, але участь у програмі все одно буде можливою. А програма ця дуже вигідна місту і мешканцям.

- Коли Прем’єр-міністр доповідає Президентові і каже, що це є один із пріоритетів урядової політики, то, на мій погляд, цей напрямок не може бути не відпрацьований. Тож нам потрібно намагатися зробити все, щоби встигнути, - зазначив міський голова.

Як уже повідомлялося, Чернігів має намір утеплити 100 будинків за державною програмою. Для того, щоб спростити механізм участі ОСББ Чернігова у цій програмі, виконавчий комітет Чернігівської міської ради уже погодив зміни та доповнення до відповідної міської Програми. Наступного тижня ці зміни та доповнення будуть внесені на розгляд Чернігівської міської ради. Згідно з цим рішенням виконкому впровадження заходів з енергоефективності здійснюватиметься комунальним підприємством «Новозаводське» Чернігівської міської ради відповідно до укладених з ОСББ договорів.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!