Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
17 січня 2020 р.

Затверджено склад комісії з питань присвоєння почесного звання «Захисник України – Герой Чернігова»


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 16 січня своїм рішенням затвердив склад комісії з питань присвоєння почесного звання «Захисник України – Герой Чернігова».  До комісії увійшли представники місцевої влади, громадських організацій та Ради ветеранів АТО/ООС, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) воїнів АТО/ООС при Чернігівській міській раді.

Нагадуємо, що ця відзнака була запроваджена рішенням Чернігівської міської ради в жовтні минулого року. Вона присвоюватиметься мешканцям міста Чернігова за вагомий особистий внесок у захист незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. 

Претендентами на присвоєння Почесного звання можуть бути:

  • Герой України;
  • лицар ордена Богдана Хмельницького І ступеня;
  • кавалер ордена "За мужність" І ступеня;
  • загиблий/померлий внаслідок захворювання (травми), пов’язаного із захистом Батьківщини, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в АТО, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах АТО у період її проведення, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів, та які відзначені державними нагородами України, визначеними статтями 6, 7 Закону України "Про державні нагороди України", є Героєм України, або лицарем ордена Богдана Хмельницького, або кавалером ордена "За мужність", окрім осіб, яким відповідно до вимог чинного законодавства України відмовлено у призначенні одноразової грошової допомоги у зв'язку із загибеллю/смертю під час виконання бойового завдання.

Проектом Положення про присвоєння почесного звання "Захисник України – Герой Чернігова" визначено, що право присвоєння цього звання належить виключно Чернігівській міській раді. Крім того, це почесне звання присвоюється лише один раз за життя і є довічним. Також може присвоюватися посмертно.

Церемонія вручення Почесного звання проходитиме щорічно, під час святкування Дня захисника України. На урочистостях особам, які удостоєні Почесного звання, вручатиметься Диплом Захисника України – Героя Чернігова та нагрудний знак "Захисник України – Герой Чернігова". Якщо звання присвоєне посмертно, то нагороду передають найближчим родичам.

Також надаватиметься разова грошова винагорода у розмірі десяти мінімальних заробітних плат, встановлених нормативно-правовими актами станом на 1 січня року, в якому присвоєно Почесне звання.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!