Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
16 січня 2020 р.

Увага! З 27 січня – перекриття руху автотранспорту на вул. Промисловій

Згідно з рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 16 січня, для проведення робіт на водопровідній мережі з 27 січня по 1 березня цілодобово буде перекритий рух автотранспорту на вул. Промисловій від житлового будинку №12 по вул. Попудренка (включно з перехрестям вул. Промислової з вул. Попудренка) до перехрестя з вул. Музичною.  

Рішення аргументоване тим, що водопровід по вул. Промисловій діаметром 500 мм від вул. Попудренка до вул. Музичної було побудовано зі сталевих труб в 1979 році. На даний час трубопровід виробив свій термін експлуатації, має численні пошкодження. Аварійні ситуації, які відбуваються на зазначеному трубопроводі, призводять до перекриття водопостачання населенню та підприємствам прилеглої до вул. Промислової частини міста Чернігова.

Коментуючи це рішення, чернігівський міський голова закликав чернігівців розуміти: незручності, які є при перекритті вулиць під час ремонту - ніщо в порівнянні з незручностями від техногенних аварій. А в нашому місті багато підземних трубопроводів відслужили вже по два і більше термінів експлуатації. Тому факт заміни ще однієї ділянки мереж варто вітати, а не навпаки.

- Місто має зі 100% необхідних коштів на заміну інфраструктури в межах 5% і це максимум. Те, що відбувається зараз у Києві - майже щодня провали крупногабаритного транспорту під землю та інше – колись чекає всі міста України, в тому числі й Чернігів. Я хочу зазначити і підкреслити, щоб чернігівці до цього були готові: коштів у бюджеті міста недостатньо для того, щоб навіть думати про це питання, не то що його вирішувати. У минулому році ми спрямували близько третини бюджету розвитку на заміну інфраструктури - і замінили всього 0,2% протяжності мереж.  Візьміть калькулятор і порахуйте, скільки нам потрібно років для того щоб замінити всю інфраструктуру. Якщо брати до уваги темпи, то 400-500 років - і це не жарт, це чиста арифметика. А в нас у запасі цих років максимально 10. Тому єдине бажання, щоб стабілізувалася ситуація з урядом і приступили до реальної роботи в державі, бо самотужки міста на сьогоднішній день заміну інфраструктури не осилять, - додав він.

На час ремонту в районі його проведення КП "Чернігівводоканал" забезпечить додаткову підсвітку в темний час доби, огородження та всі інші заходи безпеки.

Про схему об’їзду громадського транспорту під час перекриття руху буде повідомлено пізніше.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!