Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
15 січня 2020 р.

Контроль показників лічильників води: що потрібно знати споживачам


Фото № 1

У Чернігові встановлено сумарно близько 170 тисяч лічильників холодної та гарячої води.  Законом України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» серед іншого передбачене періодичне, не рідше одного разу на рік, контрольне зняття показників цих приладів обліку.

Розділ ІІІ Стаття 11 пункт 2 ЗУ «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання»:  «Виконавець періодично, не менше одного разу на рік, проводить контрольне зняття показань вузлів розподільного обліку у присутності споживача або його представника».

Саме тому, починаючи з серпня 2019 року, КП «Чернігівводоканал» щомісячно складає та оприлюднює графіки зняття показників приладів обліку холодної та гарячої води в багатоквартирних будинках міста Чернігова. Вони вивішуються у вигляді оголошень на під’їздах будинків, а також публікуються на офіційному сайті підприємства, поширюються через його сторінки в соціальних мережах.

Потім контролери водопровідного господарства КП «Чернігівводоканал» здійснюють обхід квартир згідно цих графіків.

Згідно зі ст. 29 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», споживач зобов’язаний забезпечити представникам виконавця комунальної послуги доступ до свого житла для зняття контрольних показань вузлів обліку.

Разом з тим, споживачеві варто знати, що кожен контролер має посвідчення встановленого зразка з фотокарткою та печаткою КП «Чернігівводоканал». Номер посвідчення вказано в Графіку.

Всі питання щодо контрольного зняття показників квартирних приладів обліку холодної та гарячої води можна з’ясувати за багатоканальним номером телефону

0-800-50-50-51 (дзвінки безкоштовні)

або завітавши до центру обслуговування споживачів за адресою: м. Чернігів, вул. Київська, 14А.

КП «Чернігівводоканал» просить чернігівців з розумінням поставитися до вимог законодавства і не перешкоджати роботі контролерів.

 

 

За повідомленням інформаційної служби КП "Чернігівводоканал"

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!