Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
14 січня 2020 р.

Міський телеканал «Новий Чернігів»: перший рік мовлення 24/7

+16
+13

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16
Фото № 17
Фото № 18
Звіт генерального директора КП "Телерадіоагентство "Новий Чернігів" у Чернігівській міській радіЗвіт генерального директора КП "Телерадіоагентство "Новий Чернігів" у Чернігівській міській раді

Рік тому, в січні 2019 року, міський телеканал «Новий Чернігів» розпочав мовлення у багатоканальній телемережі МХ-5 по місту Чернігову та прилеглих районах відповідно до отриманої  цифрової ліцензії  Нацради України з питань телебачення і радіомовлення.  До цього «Новий Чернігів» виходив у ефір лише 5 годин на добу на одній телемережі з обласним державним мовником. У січні ж минулого року телеканал розпочав мовлення 24 години на добу, отримавши нові можливості для творчості, формування власної ефірної сітки, великих і малих авторських проектів, кількагодинних шоу.  

Про те, як «Новий Чернігів» реалізував ці можливості, його генеральний директор Ольга Капустян розповіла на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді 14 січня. Як відомо, Телерадіоагентство «Новий Чернігів» є комунальним підприємством Чернігівської міської ради.

Отже, колектив зосередив усі сили на формуванні й розбудові власного повноцінного цифрового  каналу. По-перше, в результаті переходу на цифровий тракт передачі відеосигналу та поступового технічного переоснащення  здійснив перехід до виробництва телевізійного продукту у форматах високої роздільної здатності (HD та Full HD), що значно покращило художню та технічну якість контенту. Також було завершено переоснащення апаратно-студійного блоку. Сучасна технічна  гордість телеканалу - відеостіна в студії розмірами 3,65 х 2,05 метри, яку глядачі бачать, зокрема, у новому  інформаційно-розважальному шоу «ВеЧер» (Вечірній Чернігів). Воно розпочинається о 18 годині та йде у прямому ефірі.  У теплій компанії ведучих і гостей студії обговорюються різноманітні теми, важливі та цікаві для містян.

      По-друге, на телеканалі з’явилися нові рейтингові проекти.  Зокрема, осінній сезон цього року «Новий Чернігів» розпочав гучним розважальним шоу «Що ті політики знають?».  Шоу-гра доводить, хто у змозі вирішити проблеми  ефективніше — політики чи пересічні чернігівці (останніх представляли  найбільш стереотипно яскраві суспільні групи — студенти, пенсіонери, молоді мами, артисти,  підприємці).   У невимушеній обстановці учасники шоу і журі міркували про скейтпарк, велодоріжки, зручності для мам, стихійну торгівлю, суцільну парковку, безлад у вивісках магазинів, місця для вигулу собак, зграї птахів у парках і скверах, старі непривабливі зовні будинки, ремонт доріг у приватному секторі та інші. Як вирішити проблему і де взяти на це гроші? За висновками журі перемагає команда, яка набирає більше балів.

       Резонанс і зацікавленість викликав ще один проект нового сезону «Відкритий урок». Відомі у регіоні політики проводили урок у 3-му класі, відповідали на зовсім недитячі питання школярів, а також виконували  різноманітні  завдання –  писали диктант за правилами нового українського правопису, говорили англійською, розповідали скоромовки, грали, демонстрували свої унікальні вміння тощо. Телеканал вдячний за участь у програмі Олександру Ломако, Наталії Хольченковій, Олександру Шевчуку, В’ячеславу Голубу, Регіні Гусак, Андрію Дериземлі, Ганні Якубовій, Сергію Кирієнку, Віктору Тарасову, Інні Левченко, Сергію Воробйову, Ірині Березинець та іншим відомим особистостям.

       Абсолютно новий формат для телеканалу - і в зйомках, і в монтажі (майже кіно) - авторський проект Алли Клименко «Віз без віз».

      «Успішна Я» — цикл програм про особистий ріст, техніки, які працюють і дозволяють бізнес-леді стати успішною в роботі та щасливою в сім’ї.

       Про сімейні цінності і кохання діляться учасники молодіжного проекту «Я + Ти».

       Телеканал  оновив два проекти з новими ведучими — «Діагноз: спортсмен» (ведучий-новачок із старанням і гумором освоює певний вид спорту); «Вечірній променад» (виявляється, коли наступає темрява, місто живе бурхливим життям, чому б це не показати тим, хто сидить вдома).

         Активно працює дитяча редакція. До звичних для глядача проектів «Мульти-Бульки» та «Потягуськи»  додалися «Сама вдома», «Вподобайка», «Шпаргалка». Всі дитячі проекти каналу ведуть діти.

        Популярними залишаються щотижневі  проекти: медичний  «Ескулап» з Ольгою Заковрашною, просвітницький «Невідомий Чернігів» зі Світланою Шеремет, музичний «Меломан» з Юрієм Тосенком.

       У програмній сітці  є й такі проекти, як «Депутатський корпус»,  «На часі», «Серед тижня», «Гастролер», «Культур-ревю», «Актуально», «Політбарометр», «Недільна проповідь», «Погода в домі»,  та інші.

       Не можна не згадати і про масштабний, складний  проект 2019 року під загальною назвою «Від війни до миру». Це проект бюджету участі, який реалізовано протягом минулого року. Його мета —  залишити  в історії міста  імена Героїв ООС, які загинули; розповісти військові історії  учасників ООС та їх повернення у мирне життя; надати правову інформацію учасникам ООС та їх сім’ям. Проект складається із двох частин. Перша - короткі теленариси про загиблих воїнів АТО і ООС – мешканців міста Чернігів, про Героїв, котрі мають нагороди за бойові заслуги та цікаву долю, про  непростий шлях реабілітації після війни (всього 70 теленарисів). Друга - студійні ток-шоу «Від війни до миру» — цикл телевізійних консультацій спеціалістів для воїнів ООС та їх сімей (від центру зайнятості, соціальних служб,  центрів реабілітації, профільних громадських організацій, волонтерів,  медиків, юристів) — з питань отримання житла, земельних ділянок, оздоровлення, лікування, працевлаштування, отримання нових професій тощо. Випущено 12 програм. Це дуже важкий у виробництві проект, який вплинув на світогляд, частково долю тих, хто над ним працював.

        Головна перевага  телеканалу «Новий Чернігів» — майже весь контент власного виробництва, а значить на основі місцевого матеріалу. Саме це робить канал привабливим. А слоган ефіру «Своє цікавіше» з роками стає все більш актуальним.

        Основна проблема цього року для телеканалу —  зміна аудиторії. Після зупинки аналогового мовлення він практично набирає її заново, оскільки глядачеві довелося шукати і  налаштовуватися на канал  у кабельній мережі. Але результати за рік  непогані і прогнози оптимістичні. 

        Також «Новий Чернігів» продовжує розвиток діджітал-напрямку . У новий рік  увійшли з оновленим сайтом, який більш швидкий, сучасний, адаптивний до різних пристроїв. Наразі триває робота з просування ресурсу  в пошукових системах і соціальних мережах. Телеканал має дві сторінки у FB — телеканал «Новий Чернігів (18 619 підписників, ріст 5 000 за півроку) та сторінка «Факт-новини» (10 061 підписників). Найрейтинговіші відео: День міста,  концерт Макаревича (168 тис.- подивилися, 78 - коментували, 6,5 тис. вподобали, 1,4 тис. зробили перепост) та парад духових оркестрів (182 тис.- подивилися, 4,9 тис. вподобань, 40 - коментували, 1 тис.-  поділилися). Також «Новий Чернігів» є в Instagram, його новини можно переглянути в  Telegram.

        У найближчих планах телеканалу —  оновлення «Факт»-новин, подальший розвиток інтернет-ресурсу. Також тут опрацьовують ідею переходу з ефірного мовлення у форматі SD на формат HD.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!