Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
23 грудня 2019 р.

Архітектурно-містобудівна рада розглянула композиційне рішення для входу на Вал з проспекту Миру

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

Засідання Архітектурно-містобудівної ради при Управлінні архітектури та містобудування Чернігівської міської ради відбулося сьогодні, 23 грудня. У порядку денному було одне питання - повторний розгляд архітектурно-скульптурного рішення вхідної групи на територію парку культури та відпочинку імені М. М. Коцюбинського на розі вулиці Преображенської та проспекту Миру.

Автори проєкту запропонували розташувати на цьому просторі групу з трьох паркових скульптур і скульптурних композицій.  По центру майданчика – макет древнього Дитинця на невеликому підвищенні, яке дає змогу добре роздивитися всі деталі макету з висоти людського зросту.  Справа і зліва на межі бруківки та початку зеленої зони – паркові скульптури «Князь Мстислав Хоробрий і Нестор літописець» та «Князь чернігівський Михаїл і його боярин Федір».

Як відомо, саме при Мстиславі Хороброму в ХІ стрріччі у Чернігові почали будувати величний Спасо-Преображенський собор, а Чернігів став столицею величезного й могутнього князівства, землі якого сягали Оки, Дону й Азовського моря. А князь Михайло та його боярин Федір є чернігівськими святими, канонізованими православною церквою, мощі яких спочатку були поховані саме у Спасо-Преображенському соборі на чернігівському Дитинці.

Архітектурно-містобудівна рада прийняла рішення рекомендувати цей варіант до подальшої розробки та деталізації.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!