Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
4 грудня 2019 р.

У Чернігові відзначають 28-у річницю Збройних Сил України

+36
+33

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16
Фото № 17
Фото № 18
Фото № 19
Фото № 20
Фото № 21
Фото № 22
Фото № 23
Фото № 24
Фото № 25
Фото № 26
Фото № 27
Фото № 28
Фото № 29
Фото № 30
Фото № 31
Фото № 32
Фото № 33
Фото № 34
Фото № 35
Фото № 36
Фото № 37
Фото № 38
Фото № 39

Сьогодні у Чернігові проходять урочисті заходи з нагоди Дня Збройних Сил України, який щорічно відзначається 6 грудня. Це свято всіх українських військовослужбовців Сухопутних військ, Повітряних та Військово-Морських сил. Цього року відзначається 28-ма річниця Збройних Сил України.

Урочистості розпочалися покладанням квітів та Гірлянди слави до Братської могили полеглих під час Другої Світової війни та Меморіалу загиблим учасникам АТО\ООС у сквері ім. М.Попудренка.

Пізніше зі сцени Чернігівського обласного музично-драматичного театру ім.Т.Г.Шевченка лунали слова подяки та щирих побажань нашим воїнам. До привітань долучився й заступник міського голови Олександр Ломако. Він від імені Чернігівського міського голови та всієї громади міста Чернігова привітав усіх присутніх зі святом та побажав мирного неба, перемоги та благополуччя.

- Чернігів і вся його 300-тисячна громада, яка проживає всього лише за 70 кілометрів від кордону з державою-агресором, завдяки вашій сміливості, вашій звитязі, вже цілих п’ять років війни почувають себе в безпеці. За це вам велика подяка. Це ваша заслуга. Останні ці п’ять років ми спостерігали, як українська армія відновлювалася. Зараз вона вважається однією із найпотужніших армій світу. У країнах НАТО ведуться дискусії, скільки потрібно - два чи більше відсотків ВВП - витрачати на оборону. А Україна вже п’ять років витрачає понад 5%, і, звичайно, ми наближаємося до таких стандартів, які повинні бути. Завдяки цьому ми відчуваємо себе в безпеці. Але найголовніше - завдяки сміливості тих, хто віддано захищає нашу країну у складі Збройних Сил України, тих добровольців і ветеранів, які їм допомагають. Великі слова вдячності вашим матерям і батькам, слова підтримки рідним і близьким та вічна пам’ять тим українцям, які загинули, захищаючи нашу країну на Сході. Ми у вічному боргу перед вами та не забудемо ваш подвиг. Особлива подяка тим, хто зараз, у холодні дні, зі зброєю у руках захищає Україну від агресора, -  зазначив Олександр Ломако у своєму виступі.

У Чернігові Збройні Сили України представлені гарнізоном Оперативного командування «Північ» Сухопутних військ ЗСУ. Тимчасово виконуючий обов'язки Командувача ОК "Північ", генерал-майор Василь Осипчук у своєму виступі згадав історичні сторінки російської військової агресії на Сході України. За його словами, усі ті котли, усі ті серйозні втрати як особового складу, так і техніки стали поштовхом до створення якісно нового війська. Тоді за короткий термін вдалося відновити бойові можливості та втримати натиск підготовленого, оснащеного сучасною технікою та зброєю ворога.

На сьогодні Чернігівщина втратила 179 своїх найкращих воїнів. Тож присутні Хвилиною мовчання вшанували тих, хто віддав своє життя під час виконання службового завдання в АТО/ООС на Сході України.

Після урочистої церемонії керівники області та міста вручили почесні нагороди та відзнаки військовослужбовцям.

Довідково. У Чернігові в рамках міської Програми надається шефська допомога військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної спеціальної служби транспорту Міністерства інфраструктури України, які розташовані на території міста. За січень – листопад 2019 року для них з міського бюджету було виділено 400 тис.грн. 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!