Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
4 грудня 2019 р.

Квартиру, яка перейшла у власність громади Чернігова за рішенням суду, розподілили згідно з міською квартирною чергою


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Першу і поки що єдину в цьому році квартиру за міською квартирною чергою одержить чернігівка, яка є першою у позачерговому списку претенденткою на однокімнатну квартиру. Таке рішення ухвалив 3 грудня виконавчий комітет Чернігівської міської ради.

Як проінформував на засіданні виконкому керівник міського відділу квартирного обліку Михайло Католик, ця людина стоїть у квартирній черзі з 1984 року. Це колишня лікарка наркодиспансеру, психіатр-нарколог. Квартиру, яка надається, територіальна громада отримала у власність у результаті досить тривалих судових процесів.

Цим же рішенням виконкому у Чернігові вперше поставлені на квартирну чергу 6 родин внутрішніх переселенців. Це стало можливим завдяки зміні законодавства влітку цього року – а саме, нормам Постанови Кабінету міністрів України №582 від 26 червня 2019.

За словами Михайла Католика, зараз є інформація, що для забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб буде виділятися 200 мільйонів вцілому по Україні для пільгового кредитування під 3% на 20 років. Зараз цим займається державна установа «Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву», і перший етап – це збір заявок. Однією з умов є те, що заявник має перебувати на квартирному обліку.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!