Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
3 грудня 2019 р.

Міський голова доручив збільшити плату забудовників за знесення в Чернігові здорових дерев

Правила, які передбачали би набагато більшу сплату відновної вартості при знесенні великого здорового дерева в Чернігові, доручив розробити чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Доручення дане на засіданні виконкому міської ради 3 грудня під час розгляду питання про видалення 16 здорових дерев на вулицях Гагаріна, 21 та Ціолковського, 12. Дерева видаляються для звільнення майданчиків під будівництво магазинів продовольчих і непродовольчих товарів.

Міський голова мотивував своє доручення тим, що зараз навіть 5-річне якісне дерево, яке ще треба висадити в ґрунт, коштує іноді від 5 до 20 тисяч гривень. Тому, на його думку, ціна за видалення в місті здорових і цінних великих дерев – наприклад, з діаметром стовбура від 30 см – має бути не меншою за 30 тисяч гривень за кожне. Це в т. ч. змусить забудовників краще думати над проектами – можливо, деякі дерева можна і зберегти.

Зараз відновна вартість за знесення 5 дерев по вул. Юрія Гагаріна нарахована в сумі 9 тис. грн, а 11 дерев по вул. Ціолковського – 6,8 тис. грн. Суми залежать від цінності дерев і вираховуються за спеціальною формулою.

Як відомо, у Чернігові діє правило, що за кожне знесене дерево на території міста силами КП "Зеленбуд" висаджується два.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!