Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
2 грудня 2019 р.

У Чернігові відкрили оновлений сквер навпроти ЧНТУ – ще одне місце для відпочинку чернігівців

+22
+19

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16
Фото № 17
Фото № 18
Фото № 19
Фото № 20
Фото № 21
Фото № 22
Фото № 23
Фото № 24
Фото № 25

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко сьогодні, 2 грудня, урочисто відкрив оновлений сквер по вул. Шевченка, що навпроти Чернігівського національного технологічного університету. Тут встановили нові лавки та ліхтарі, пішохідні доріжки уклали тротуарною плиткою, зробили оновлений газон. А в центрі парку розмістили скульптурну композицію «Сім’я», яка символізує родинні та сімейні цінності. Це буде ще одне місце для відпочинку мешканців та гостей Чернігова.

В урочистостях взяли участь також мешканці багатоповерхового житлового будинку, що розташований поруч, та студенти ЧНТУ.

Міський голова, вітаючи присутніх, зазначив, що скульптуру виготовив відомий київський скульптор Олексій Володимиров, який володіє особливою технікою та роботи якого дуже цінують на закордонних аукціонах.

- Символічно, що навпроти найкращого ВУЗу ми створили студентський сквер. Роботи з його реконструкції тривали довгий час, змінювалися підрядники. Але нарешті вони завершилися, і Чернігів має ще одне прекрасне місце для відпочинку наших мешканців. Ми будемо раді, якщо тут студенти будуть відпочивати, спілкуватися між собою в затишній обстановці. Мрію, щоб більшість з вас залишалися у нашому місті, працювали і робили його прекрасним, створювали сім’ї та народжували дітей, - сказав Владислав Атрошенко, звертаючись до присутніх студентів.

Начальник управління житлово-комунального господарства міської ради Ярослав Куц уточнив на запитання журналістів, що вартість виконаних робіт становить 7,8 млн грн. Більша частина коштів – це державна субвенція, а кошти міського бюджету – 800 тис.грн. У рамках проекту упорядкували не тільки територію скверу, а й облаштували територію до вул. Освіти. Там встановили зупинку громадського транспорту, вирівняли місцевість. А родзинкою цього скверу є скульптура, фундаментальна ідея якої – наша держава, місто та громада тримаються на сім’ї. Скульптура зроблена з індійського піщаника.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!