Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
28 листопада 2019 р.

Чернігівська міська рада затвердила міський бюджет на 2020 рік


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

28 листопада 34 голосами «за» Чернігівська міська рада прийняла бюджет Чернігова на 2020 рік.

Доходи міського бюджету передбачаються в сумі 2 млрд 686 млн гривень, видатки - на такому ж рівні.

Міський кошторис враховує підняття з початку року нижньої планки нарахованих заробітних плат працівникам бюджетної сфери міста до 5,5 тис. грн.

У загальному обсязі видатків найбільшу частину займає галузь освіти – 41,7%, охорони здоров’я – 9,9%, житлово-комунальне господарство – 13%, утримання дорожньо-транспортного господарства – 14%. Галузі освіти й охорони здоров’я, як і в поточному році, частково будуть утримуватися також за рахунок субвенції з держбюджету.

43% загального обсягу видатків – це заробітна плата чернігівців у всіх галузях.

Бюджет розвитку на 2020 рік складатиме 507,7 млн грн. Із них: 169 млн грн передбачено спрямовувати на житлово-комунальну галузь, 88 млн грн – на транспорт, транспортне та дорожнє господарство, 79 млн грн – внески у статутні капітали комунальних підприємств, 53,7 млн грн – охорону здоров’я, 76,1 млн грн – освіту

Головний кошторис міста прийнятий з правками, внесеними постійними депутатськими комісіями та особисто міським головою.

Перелік правок:

  • Передбачити можливість відновлення аварійної тягової підстанції №6 для відновлення проїзду тролейбусу №10 до “Сіверянки”;
  • Передбачити фінансування освітлення пішохідного переходу Шевченко – Малиновського.
  • Збільшити обсяг фінансування Програми забезпечення діяльності та виконання доручень виборців депутатами Чернігівської міської ради на 2020 рік на 4,2 млн грн (загальний обсяг складатиме 8,4 млн грн).
  • Передбачити додаткові бюджетні призначення у сумі 2,5 млн грн за галуззю “Охорона здоров’я” за об’єктом: “Капітальний ремонт газової котельні КНП “Дитяча поліклініка № 2” Чернігівської міської ради за адресою: вул. Рокоссовського, 47, м. Чернігів” та визначити головним розпорядником бюджетних коштів – управління капітального будівництва Чернігівської міської ради.
  • Передбачити додаткові бюджетні призначення у сумі 3,5 млн грн за галуззю “Спорт” за об’єктами, а саме:
  • “Капітальний ремонт навчально-спортивної бази з велоспорту КПНЗ "ДЮСШ "Україна" Чернігівської міської ради” – 2,5 млн грн;
  • “Виготовлення проектно-кошторисної документації “Палац спорту” – 1,0 млн гривень.
  • Передбачити додаткові бюджетні призначення головному розпоряднику бюджетних коштів – управлінню житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради на поповнення статутного капіталу комунального підприємства “Чернігівводоканал” Чернігівської міської ради для придбання станції приймання стічних вод у сумі 5,0 млн гривень.

Додаткові кошти загальним обсягом у сумі 15,2 млн грн, визначені за зазначеними вище напрямами, передбачити за рахунок збільшення джерела доходів міського бюджету міста Чернігова на 2020 рік “Податок та збір на доходи фізичних осіб”.

  • Перерозподілити бюджетні призначення у межах головного розпорядника бюджетних коштів – управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради – з об’єкту “Реконструкція зеленої зони по просп. Миру, 54-56 в м. Чернігів” на об’єкт “Реконструкція зеленої зони по вул. Льотна між вул. Юрія Мезенцева та вул. Стрілецька в м. Чернігів” у сумі 6,0 млн гривень.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!