Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
21 листопада 2019 р.

Там де на зупинках "плюс новий павільйон", має бути "мінус торговий кіоск", - міський голова

+11
+8

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко поставив вимогу при встановленні на зупинках громадського транспорту нових зупинкових павільйонів єдиного зразка і оновленні цих майданчиків максимально працювати над тим, щоби старі торгові кіоски звідти саме прибиралися, а не переставлялися вбік.

Про це він говорив як сьогодні (21 листопада) на засіданні виконкому міської ради, так і на міській розширеній нараді цього тижня.

Прийнятим сьогодні рішенням виконавчого комітету «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 24 травня 2011 року № 143 «Про Порядок користування об’єктами благоустрою у м. Чернігові» до складу Комісії з погодження розміщення тимчасових об’єктів на об’єктах благоустрою додано двох нових членів – заступника чернігівського міського голови Олександра Атрощенка та керівницю фінансового управління міської ради Олену Лисенко.

- Я прошу їх діяти неупереджено. Вектор наших дій я називаю «формулою мінус 1»: тобто кількість МАФів у місті ми постійно тільки скорочуємо. У першу чергу – звільняємо від них зупинки громадського транспорту та вулиці уздовж проїжджої частини. Кіоски всередині кварталів ми поки що не чіпаємо, але дивимося, щоб у них були правовстановлюючі документи, земля, платилися всі податки відповідні тощо. Час покаже, як і що буде розвиватися. Але зрештою в цивілізованому світі таких форматів торгівлі немає. І ніякої логіки в їх нарощуванні для міста немає теж. Розмови про втрачені нібито податки – від лукавого, тому що місто програє значно більше у сприйнятті, іміджево, ніж податки там платяться, - прокоментував це питання міський голова на засіданні виконкому.

Курсу на розвантаження міста від засилля різнокаліберних МАФів у Чернігові системно і послідовно дотримуються вже кілька років поспіль. Ця робота починалася з інвентаризації всіх наявних МАФів та мораторію на відведення землі під розміщення нових. А також - з підписання меморандуму між керівництвом міста і власниками кіосків про поетапність прибирання цих об’єктів із зупинок громадського транспорту.

Разом з тим, при прийнятті рішень про прибирання з вулиць кіосків соціальних - з ремонту взуття, годинників тощо – місто йде на те, щоби як виключення дозволити їм продовжити роботу на нових місцях, але вже всередині кварталів.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!