Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
19 листопада 2019 р.

Бюджет розвитку Чернігова у 2020 році зменшиться, але всі міські цільові програми виконуватимуться

+5
+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8

Бюджет розвитку міського бюджету міста Чернігова наступного року зменшиться у порівнянні з нинішнім роком на 169,2 млн грн. Про це проінформувала начальниця фінансового управління міської ради Олена Лисенко під час публічного представлення показників проєкту міського бюджету Чернігова на 2020 рік на розширеній нараді 19 листопада. За її словами, зменшені будуть як дохідна частина, так і передача із загального фонду.

- Вцілому бюджет розвитку на 2020 рік складатиме 507,7 млн грн. Із них: 169 млн грн передбачено спрямовувати на житлово-комунальну галузь, 88 млн грн – на транспорт, транспортне та дорожнє господарство, 79 млн грн – внески у статутні капітали комунальних підприємств, 53,7 млн грн – охорону здоров’я, 76,1 млн грн – освіту, - сказала Олена Лисенко.

Поруч з цим, у Чернігові продовжиться реалізація всіх міських цільових програм. Зокрема, на програму боротьби з онкологічними захворюваннями передбачено спрямувати 18,8 млн грн, на програму поліпшення матеріально-технічної бази закладів освіти – 9,8 млн грн, комп'ютеризації закладів та установ освіти міста – 1,8 млн грн, надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям міста – 3 млн грн, підтримки народжуваності – 20 млн грн.

Крім того, п’ятий рік поспіль у місті реалізовуватиметься Громадський бюджет. Наступного року на реалізацію проєктів-цьогорічних переможців передбачено рекордну суму – 19,9 млн грн. Реалізовуватимуться 13 великих та 13 малих проєктів Бюджету участі, за які проголосували мешканці нашого міста.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!