Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
18 листопада 2019 р.

Погоджувальна рада затвердила перелік питань сорок восьмої сесії Чернігівської міської ради сьомого скликання


Фото № 1
Фото № 2

Питання, які виносяться на розгляд сорок восьмої сесії Чернігівської міської ради сьомого скликання, затвердила сьогодні погоджувальна рада. Пленарне засідання сесії відбудеться 28 листопада.

Цього разу на сесії депутатам пропонується розглянути 35 питань порядку денного.

За словами Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка, найголовнішим із них буде питання щодо бюджету Чернігова на 2020 рік. Відмінність від бюджету 2019 року в тому, що практично усі кошти транзитні. Тобто це субсидії, субвенції соціального напрямку, які йдуть напряму на Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації.

Відповідно до поданого проекту загальний бюджет міста складає 2,686 млрд грн, з яких: державні субвенції на освітню галузь (рік) - 370 млн грн, на медичну галузь (І квартал) – 57 млн грн.

- Навантаження на бюджет у частині видатків на захищенні статті зросло на 133 млн грн. Ми зберегли усі міські програми соціального напрямку, які діяли протягом кількох останніх років. Крім того, прийняли відповідальне рішення щодо збільшення заробітної плати до рівня 5500 грн, зокрема для вихователів дитячих садочків, медичних сестер, технічних працівників. На цей напрямок з міського бюджету буде спрямовано 65 млн грн, - зазначив міський голова.

Усі запропоновані питання порядку денного 48-ї сесії міської ради 7-го скликання депутати будуть розглядати на засіданнях постійних комісій. З проектами рішень можна ознайомитися на вебпорталі Чернігівської міської ради в розділі "Публічна інформація".

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!