Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
18 листопада 2019 р.

Представлено проект Програми соціально-економічного розвитку міста Чернігова на 2020 рік

Про зміст розробленого проекту Програми соціально-економічного розвитку міста Чернігова на 2020 рік доповідає заступниці начальника управління економічного розвитку міста міської ради Віталії Ярещенко

Фото № 1
Про зміст розробленого проекту Програми соціально-економічного розвитку міста Чернігова на 2020 рік доповідає заступниці начальника управління економічного розвитку міста міської ради Віталії ЯрещенкоПро зміст розробленого проекту Програми соціально-економічного розвитку міста Чернігова на 2020 рік доповідає заступниці начальника управління економічного розвитку міста міської ради Віталії Ярещенко

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 18 листопада підтримав проект Програми соціально-економічного розвитку міста Чернігова на 2020 рік. Як і минулого року, Програма сформована, виходячи зі Стратегії розвитку міста, та передбачає досягнення 4 стратегічних цілей:  

  1. «Конкурентоспроможне та інноваційне місто».
  2. «Розвиток житлово-комунального господарства та інфраструктури м. Чернігова. Комфортне місто».
  3.  «Розвиток людського потенціалу. Людина – понад усе».
  4.  «Розвиток туризму. Чернігів – туристичне місто».

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що проект цієї Програми буде здійснений настільки, на скільки закладено коштів у міському бюджеті. За його словами, сьогодні, на жаль, про глобальну стратегію мова не ведеться. Тобто зазначені цілі є гіпотетичними. І даною Програмою просто вказуються напрямки, які потребують фінансування. До прикладу, гіпотетичним можна назвати розвиток житлово-комунального господарства та інфраструктури, оскільки ця ціль не забезпечена фінансово, вважає міський голова. Фактично здійснюється не розвиток, а просто утримання цієї галузі.

Отже, відповідно до проекту Програми, напрямки такі:

У сфері підвищення конкурентоспроможності наступного року планується утримати рейтингові позиції міста з інвестиційної привабливості та кредитоспроможності. Продовжиться робота над покращанням бізнес-клімату в місті та презентацією його економічного потенціалу.

У сфері житлово-комунального господарства планується зосередити зусилля на забезпеченні якісної роботи всіх комунальних служб та оновленні об`єктів інфраструктури і благоустрою. Заплановано реалізувати проекти:

  • реконструкція мереж дощової зливової каналізації по вул. Декабристів,
  • капітальний ремонт дороги по вул. Красносільського і Глібова,
  • реконструкція нижньої частини Валу та інші.

Також, заплановано влаштування скейт-парку на бульварі по проспекту Миру.

У транспортній сфері продовжиться робота над оновленням тролейбусного парку, встановленням «Розумних зупинок», забезпеченням належного транспортного обслуговування мешканців міста.

У сфері освіти на наступний рік заплановано проведення ремонтів закладів освіти, придбання сучасного навчального обладнання (мультимедійних комплексів) для загальноосвітніх шкіл. Важливим завданням залишається застосування дуальної форми навчання в ПТУ. Також пріоритетною буде робота з проекту будівництва початкової школи з дошкільним відділенням в мікрорайоні «Бобровиця».

Завданнями у галузі охорони здоров'я є подальше реформування системи надання медичних послуг, у тому числі вторинного рівня надання медичної допомоги. Планується придбати нове медичне обладнання, завершити капітальні ремонти у 3-х лікарняних закладах із застосуванням енергозберігаючих технологій.

У галузі культури й туризму основні заходи будуть зосереджені на популяризації туристичного потенціалу міста. Заплановано проведення брендових фестивалів, створення інформаційної інфраструктури для туристів, реконструкція та облаштування прогулянкових та зелених зон.

Планується і надалі продовжити співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями, зокрема за такими проектами як:

  • впровадження природоохоронних та енергоефективних заходів на КП «Чернігівводоканал» з використанням коштів НЕФКО (проектування та улаштування нових повітропроводів та регульованих повітродувок як 1 етап проекту з реконструкції каналізаційних очисних споруд);
  • термомодернізація головного корпусу пологового будинку за співфінасування GIZ.

Поруч з цим міський голова зазначив, що наразі у місті дуже важливо замінювати мережі. Адже, якщо найближчі п’ять років суттєво цього не робити, то місто очікує колапс. Це ж стосується і мереж теплопостачання, електротранспортної та дорожньої інфраструктури.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!