Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
15 листопада 2019 р.

Перша загальнодоступна громадська медіатека відкрилася в Чернігові на "Шерстянці"

Олена Пилипенко, автор проекту Бюджету участі «Міська Mediaтека на Шерстянці: територія креативного навчання, спілкування та дозвілля громади»
+12
+9

Фото № 1
Олена Пилипенко, автор проекту Бюджету участі «Міська Mediaтека на Шерстянці: територія креативного навчання, спілкування та дозвілля громади»Олена Пилипенко, автор проекту Бюджету участі «Міська Mediaтека на Шерстянці: територія креативного навчання, спілкування та дозвілля громади»
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15

Перша загальнодоступна громадська медіатека відкрилася сьогодні в чернігівському мікрорайоні «Шерстянка». Вона знаходиться у бібліотеці-філії №8 Чернігівської міської централізованої бібліотечної системи (приміщення Палацу культури на вул. Дм. Самоквасова, 8).

Громадська медіатека – це виконання проекту Бюджету участі «Міська Mediaтека на Шерстянці: територія креативного навчання, спілкування та дозвілля громади», який став минулого року одним із переможців серед малих проектів.

Автор проекту – бібліотекар цієї філії Олена Пилипенко. За її словами, ідея полягає в тому, щоби поєднати бібліотеку та інтерактивний мультимедійний простір, створивши таким чином сучасне середовище для спілкування, навчання та розвитку творчих здібностей громади. Важливо, щоб це було громадське місце з безоплатним доступом. Перед тим як написати проект вони з колегами вивчали те, які є і як працюють медіатеки в інших містах України. Найбільше їх зараз у Львові. Кошторис цього проекту – близько 250 тис. грн.

У нововідкритій медіатеці можна користуватися комп’ютерами, електронними книгами, грати в ігри в окулярах віртуальної реальності, влаштовувати спільний перегляд кінофільмів на великому екрані. Працівники бібліотеки мають намір постійно наповнювати це середовище цікавим змістом.

- Мені приємно, що перша загальнодоступна медіатека відкривається не в центрі, а саме у віддаленому районі нашого міста. Дуже приємно, що саме в цьому районі з’явилися перші інноваційні формати наших бібліотек. Це «перша ластівка», а я сподіваюся, що завдяки неспокійним людям, які стараються зробити і роботу бібліотек, і життя свого мікрорайону кращим, у нашому місті ще з’являться і нові медіатеки, і коворкінг, - сказала на відкритті медіатеки начальник відділу культури міського управління культури та туризму Галина Петрова.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!