Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
14 листопада 2019 р.

У Чернігові створюється ще один дитячий будинок сімейного типу


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Сьогодні, 14 листопада, виконавчий комітет Чернігівської міської ради затвердив розмір державної субвенції на придбання житла для дитячого будинку сімейного типу. Житловий будинок розташований за адресою 2-й провулок Кривоноса, буд. 3. Його вартість складає 4,643 млн грн. Попередньо це питання розглядалося 13 листопада на засіданні комісії з використання у 2019 році субвенції з державного бюджету на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа або призначення їм грошової компенсації.

На засіданні комісії, яке відбулося у жовтні, загалом розглянули дві пропозиції, але в результаті було прийняте рішення про купівлю саме приватного житлового будинку за цією адресою. Там проживатиме сім’я Тимофієвих, на базі якої створюється дитячий будинок сімейного типу на 10 дітей.

Як розповіла прес-службі міської ради директорка міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Людмила Мазур, ця родина вже півтора року як прийомна виховує хлопчика, в якого є ще 4 сестрички. Зараз вони знаходяться в одному з інтернатів Чернігівської області, але створення дитбудинку сімейного типу дозволить об'єднати у цій родині їх усіх. Окрім того, родина виховує чотирьох власних неповнолітніх дітей, і також приймає до себе ще одну позбавлену батьківського піклування дитину з міста Чернігова.

Зараз у Чернігові вже є два дитячих будинки сімейного типу, це буде третій.

Особи, які мають бажання і намір узяти таких дітей на виховання, відповідно до законодавства України проходять жорсткий відбір. Після цього родина проходить спеціальну підготовку при обласному центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, уточнила Людмила Мазур. Діти в дитбудинках сімейного типу виховуються до повноліття або до завершення навчання у вищих закладах освіти.

Дім, який придбають для дитбудинку сімейного типу, має загальну площу 262 кв.м, житлову площу 131,9 кв.м. Житло буде як службове при районній у місті Чернігові раді.

Відповідно до висновку акту обстеження технічного стану житлового приміщення визначено, що цей будинок відповідає санітарно-технічним вимогам та придатний для проживання, але потребує будівельних робіт з метою ліквідації виявлених недоліків. За узгодженням з містом, їх виконає за власний кошт продавець будинку.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!