Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
31 жовтня 2019 р.

Прийнято міську Програму поліпшення гігієнічних умов у закладах освіти

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

У Чернігові будуть реалізовувати Програму поліпшення гігієнічних умов у закладах освіти. За відповідний документ сьогодні, 31 жовтня, проголосували депутати Чернігівської міської ради.

За поясненнями Управління освіти міської ради, заходи Програми дадуть змогу підвищити комфортність перебування учнів та вихованців у закладах освіти, враховуючи умови для дітей з особливими освітніми потребами.

На сьогодні обладнання санвузлів, система водовідведення та водопостачання у частині шкіл та дитсадків мають критичний рівень фізичного та морального зносу. Це створює аварійні ситуації та призводить до нераціонального використання води.

Інший приклад: 68% шкільних санвузлів не облаштовані окремими кабінами з дверцятами, а така ситуація відволікає дитину від освітнього процесу, провокує різні захворювання, може формувати комплекси та психологічні розлади.

Деякі цифри. Всього у закладах загальної середньої освіти Чернігова облаштовані 327 санвузлів, у закладах дошкільної освіти – 628. Середній термін їх експлуатації складає 40 років. За цей час здійснювалися лише їх поточні ремонти, що передбачали оздоблювальні роботи та часткову заміну сантехнічного обладнання. Зазначене призвело до ситуації, коли 68% санвузлів закладів дошкільної освіти та 65% шкільних туалетів потребують капітального ремонту.

Програма поліпшення гігієнічних умов у закладах освіти розрахована на 2019-2023 роки. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, 50 млн грн. Протягом наступних чотирьох років на зазначені цілі спрямовуватимуть по 12,5 млн грн.

Програму прийняли у цілому, додали до виконавців програми Управління капітального будівництва міської ради, а також механізм погодження переліку об'єктів, які ремонтуватимуть, із профільною комісією міської ради.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!