Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
21 жовтня 2019 р.

Чернігівські спортсменки досягли гарних результатів на змаганнях

+16
+13

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16
Фото № 17
Фото № 18
Фото № 19

Чернігівські спортсменки - переможниці та призерки Чемпіонату світу з сумо, Чемпіонату України з дзюдо серед дорослих та молодших кадетів до 17 років розповіли про свої цьогорічні досягнення. Про це мова йшла сьогодні, 21 жовтня, на прес-конференції, у якій взяли участь начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради Андрій Дериземля, президент Федерації дзюдо Чернігівської області Олександр Крива, тренери та директор КПНЗ "Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №1".

Зустріч проходила у конференц-залі за адресою вул.Кирпоноса,9.

Журналісти також поспілкувалися з переможницею Чемпіонату світу з сумо Аліною Дуженко, переможницею Чемпіонату України з дзюдо Наталією Смаль, бронзовими призерками Чемпіонату України з дзюдо серед молодших кадетів до 17 років - Єлизаветою Шевченко, Анною Казаковою, Ангеліною Лисенко та переможницею цього Чемпіонату - Христиною Дусь. Також зі срібною та бронзовою призерками Чемпіонату України з дзюдо серед дорослих Юлією Гребеножко та Марією Буйок.

Вітаючи присутніх спортсменок та тренерів із здобутими перемогами, начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту побажав не зупинятися на цих досягненнях, які дуже важливі як для нашого міста, так і для України загалом.

- Сподіваюся, що ваші перемоги у Чемпіонатах України скоро трансформуються у перемоги на змаганнях міжнародного рівня, - сказав Андрій Дериземля. – Дуже дякую вам за те, що про місто Чернігів знають у багатьох країнах світу.

Він також зауважив, що управління у справах сім'ї, молоді та спорту міськради та особисто Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко завжди підтримуватиме розвиток спорту та допомагатиме колективам, які працюють і дають результат.

Заслужений тренер України, тренер-викладач з дзюдо школи вищої спортивної майстерності Чернігівської обласної ради Анатолій Маркін зазначив, що загалом результати цього року – досить позитивні, хоча ще є над чим працювати. Гарні результати дають спортсмени і молодшої групи, особливо дівчата.

До прикладу, з 12 по 13 жовтня у спорткомплексі "Юність" (м. Ужгород) проходив відкритий чемпіонат України з дзюдо серед молодших кадетів до 17 років. У цьому змаганні взяли участь понад 600 учасників з 24 регіонів та представники Молдови, Угорщини, Словаччини. Серед представників Чернігівщини дзюдоїсти вибороли ІІ загальнокомандне місце, а у особистому заліку: І місце - у Христини Дусь (КДЮСШ 1), ІІІ місце - у Єлизавети Шевченко (КДЮСШ 1), бронзові нагороди вибороли Анна Казакова і Ангеліна Лисенко.

Анатолій Маркін також повідомив, що у майбутньому проводитимуться відбори за різними категоріями, зокрема й на чемпіонат Європи. «Я думаю, що серед них є претенденти на медалі. Ми ще не раз покажемо гарні результати», - підкреслив він.

Як зазначив президент Федерації дзюдо Чернігівської області Олександр Крива, гарні результати залежать від спільної взаємодії між тренерським складом, міською владою та федерацією. Він також висловив сподівання, що у майбутньому Чернігівщина матиме Олімпійського чемпіона з дзюдо.

Тренери спортшкіл та спортсменки подякували керівництву міста за відремонтовані спортивні зали, за спортінвентар, який останніми роками постійно оновлюється. За словами директора КДЮСШ № 1 Чернігівської міської ради Сергія Романчука, наразі спортивні школи нашого міста потребують гарних тренерів, яких дуже не вистачає.

Присутні спортсменки, в свою чергу, подякували своїм тренерам за усі поради та витрачений час, завдяки яким їм вдається досягати таких високих результатів.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!