Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
11 жовтня 2019 р.

З нагоди Дня захисника України Владислав Атрошенко вручив почесні відзнаки

+21
+18

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16
Фото № 17
Фото № 18
Фото № 19
Фото № 20
Фото № 21
Фото № 22
Фото № 23
Фото № 24

З нагоди Дня захисника України у Чернігові сьогодні, 11 жовтня, вітали військовослужбовців, поліцейських, ветеранів-афганців, ветеранів Другої світової війни - усіх, хто по праву може називатися – героєм та захисником. День захисника України - це державне свято вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу. Відповідно до Указу Президента України з 2014 року відзначається щорічно 14 жовтня.

Урочистий захід «Зустріч поколінь» проходив у залі засідань Чернігівської облдержадміністрації. Присутніх вітали Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, керівник апарату облдержадміністрації Ірина Соломаха, голова облради Ігор Вдовенко, виконуючий обов’язки командувача військ оперативного командування «Північ» Сухопутних військ ЗСУ, генерал-майор Василь Осипчук, голова обласної організації ветеранів України Анатолій Москаленко, голова Чернігівської міської організації Української спілки ветеранів Афганістану Анатолій Кирилюк, голова громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський, родичі загиблих бійців.

Владислав Атрошенко побажав захисникам України наснаги, витримки, міцного здоров’я, а також вірити в те, що за спільних зусиль в нашій країні все буде добре.

- Сьогодні однією з важливих площин є захист суверенітету нашої держави. Захищаючи суверенітет, ми таким чином виборюємо свою незалежність, бо ми - незалежна країна. Ніхто не вправі впливати на нас ні шляхом економічного тиску, ні, тим більше, шляхом  військової агресії, - підкреслив міський голова.

Після урочистого привітання він вручив Почесні грамоти та Подяки від Чернігівської міської ради з нагоди Дня захисника України. 

Учасники заходу на початку зустрічі хвилиною мовчання вшанували усіх загиблих учасників АТО/ООС на сході України. Як повідомив голова громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський, на сьогодні у російсько-українській війні загинули 198 воїнів-жителів Чернігівської області. Він також висловив слова вдячності представникам інших громадських організацій за те, що вони об’єдналися та постійно проводять уроки патріотичного виховання для молоді, які направлені на вшанування загиблих героїв. Він також подякував міському голові за його позицію у питанні об’єднання, що, в свою чергу, обов’язково приведе до перемоги, до миру в Донецькій та Луганській областях. «Впевнений, що з такою молоддю, яка сьогодні є, ми переможемо, тому що ми оберігаємо своїх рідних і близьких, ми оберігаємо свою неньку – Україну», - підкреслив Микола Шанський.

Генерал-майор ЗСУ Василь Осипчук подякував усім за виховання наших захисників – молодих солдатів, найкращих у світі.

Присутніх військових також вітали з Днем Українського козацтва, Днем створення Української повстанської армії та святом Покрови Пресвятої Богородиці, яка вважається заступницею українських воїнів. Ці свята теж відзначають 14 жовтня.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!