Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
3 жовтня 2019 р.

Хаотичні прибудови спотворюють місто, - Атрошенко


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на сьогоднішньому засіданні зняв з розгляду для додаткового вивчення питання про затвердження містобудівних умов і обмежень на реконструкцію в будівлі, яка є колишнім кінотеатромі «Дружба». Ідеться про прорізування в бік проспекту Миру вікна для торгівлі напоями навинос. Причиною зняття з розгляду став ряд питань, відповіді на які місто має з’ясовувати ще до підписання дозволів.

А саме, міський голова Владислав Атрошенко вкотре звернув увагу на те, що при зведенні багатьох прибудов місто втрачає і архітектурно, і зрештою в комфорті мешканців. Він також навів кілька прикладів невдалих, на його думку, прибудов. Це павільйон, який прибудовується до кафе у будинку коорспілки на П’яти кутах, це прибудова ресторану «Мафія» до «Мегацентру», це сходи під вікном для торгівлі кавою в головній будівлі «Укрпошти».

Владислав Атрошенко доручив управлінню архітектури особисто виїжджати на місця будь-яких реконструкцій з боку людних вулиць і дивитися, як усе буде організоване. І якщо додаткові сходи або інші новації, наприклад, займатимуть частину тротуару й заважатимуть людям пройти – місто має вносити в це корективи.

- Це бізнес-активність; якщо це їх земля, то вони мають право. І якщо забороняти – буде обурення. Заборону ж можна по-різному сприймати: і як тиск, і спонукання до якихось «вирішень питання». Але об’єктивно при таких ось прибудовах місто втрачає,  - зауважив він. – Сьогодні я розумію, що то були помилкові рішення для всіх сторін. Так, цим шляхом можна щось заробити, але йти ним не варто. Об’єктивно такі прибудови спотворюють місто.

Як приклад правильного рішення міський голова навів облаштування маленького кафе на вулиці Кирпоноса, де дозвіл виданий за умови влаштування входу і сходів без "виносу", за рахунок метражу самого приміщення.

У той же час, наприклад, на перехресті вулиць Шевченка і Мстиславської два маленькі магазинчики ще в минулі роки зробили сходи на півтротуару. Як результат, тепер там інвалід на електроколясці проїде не завжди. Даючи дозволи на такі реконструкції, місто допускало помилку, вважає міський голова.

Нагадуємо, що цілий ряд суттєвих вимог і правил щодо облаштування фасадів будинків, а також рекламних та інших конструкцій на них, містяться в «Праилах благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова». Нова редакція цього документу зараз проходить регуляторну процедуру. Зауваження та пропозиції до проекту цього регуляторного акту приймаються до 10 жовтня.

 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!