Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
27 вересня 2019 р.

У міській раді проаналізували потребу у дочасному ввімкненні опалення для дитсадків та лікувальних закладів


Фото № 1

27 вересня питання підготовки до опалювального сезону та його старту обговорили у Чернігівській міській раді. На засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів заступник міського голови Андрій Черненко, проаналізували потребу у запуску централізованого опалення для дитячих садків, пологового будинку, деяких лікарень.

За інформацією голови правління «Облтеплокомуненерго» Віктора Геращенка, підприємство має терміново сплатити кошти на рівні 100 млн грн «Нафтогазу» для того, щоб вийти на прийнятний рівень боргу та розрахунків. Загальний же борг – на рівні 250 млн грн, його причини– неплатежі населення, різниця у тарифах (приміром, після підвищення вартості газу минулого року підприємство ще 2 місяці працювало за старими тарифами, у результаті отримувало значні збитки).

Окремо включити опалення в дитсадках та школах, якщо буде зниження температури, для «Облтеплокомуненерго» дуже проблематично. Адже треба буде запускати всю систему опалення та «розігрівати» кілометрові тепломережі. Там, де це можливо і є технічна можливість (у тому числі по пологовому будинку), компанія готова спільно з ТЕЦ «Тех-Нова» включити опалення раніше, якщо будуть звернення від керівників закладів.

Наступний тиждень значного пониження температури у Чернігові не очікується. Втім погода буде дощовою, тому через вологість температура всередині будівель, очевидно, буде падати.

Як варіант, теплогенеруючі компанії пропонують на майбутнє поступово обладнати дитсадки кондиціонерами, які можуть працювати і на тепло. Тоді сезонні коливання (це стосується, в основному, вересня та травня) не спричинятимуть дискомфорту для дітей. Аргумент: під час дочасного запуску тепла в окремі будівлі, а не по всьому місту, компанії несуть колосальні збитки. Втім, за даними Управління освіти міської ради, це потребує заміни електромереж, а враховуючи і вартість кондиціонерів і їх монтаж, то це дуже значні кошти.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!