Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
17 вересня 2019 р.

Відкриття пам'ятного знаку і нагороди: як відзначили День рятівника у Чернігові

+13
+10

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16

17 вересня у День рятівника - професійне свято українських працівників служби протидії надзвичайним ситуаціям – у Чернігові відкрили пам’ятний знак, яким служить тепер старовинна пожежна техніка. Він з’явився на вулиці Захисників України, біля фасаду Чернігівського міського відділу Управління ДСНС України у Чернігівській області.

На невеликому підвищенні тут зі вчорашнього дня встановлена одна з найстаріших пожежних автоцистерн. До речі, машина відновлена силами самих пожежних – і не просто пофарбована, а доведена до такого стану, що на постамент заїхала сама.

На відкритті пам’ятного знаку пожежних, керівництво управління ДСНС і ветеранів пожежної служби привітав Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

- Я в першу чергу хочу привітати вас з вашим професійним святом і подякувати за співпрацю, яка є: і в повінь, і в пожежі, і взагалі щодня. Як міський голова вдячний вам за вашу мужню і відповідальну роботу. Можливо, вона не дуже помітна всім нашим громадянам, але вона надзвичайно потрібна. На сьогодні приємно, що рівень матеріальної забезпеченості служби вже значно кращий ніж 2-3 роки тому, не кажучи вже за більш давні часи. Наскільки я розумію, нещодавно піднялася і заробітна плата. Вона не відповідає досі тому рівню ризику життям і здоров’ям, які є – але все-таки приємно, що держава відзначила вашу роботу, - сказав він.

Святкування Дня рятівника продовжилось безпосередньо в Управлінні ДСНС України у Чернігівській області, за участі ветеранів і особового складу оперативно-рятувальної служби Чернігівщини, керівництва області та міста, силових відомств, відомчих організацій.

На початку заходу рятувальники та почесні гості вшанували пам’ять загиблих та померлих співробітників оперативно-рятувальної служби "101" хвилиною мовчання та поклали квіти до каплиці біля Управління. Крім того, ряд співробітників з нагоди професійного свята отримали чергові спеціальні звання, а також були заохочені правами керівництва Управління ДСНС України у Чернігівській області.

Колектив рятувальників Чернігова та області привітав міський голова Владислав Атрошенко.

- Як міський голова Чернігова хочу відзначити рівень співпраці і взаєморозуміння яке між владою міста та ДСНС області та міста. Ваша робота що пов’язана з щоденним ризиком, тому, звичайно, бажаю, щоб у нас було мінімум надзвичайних ситуацій та ризиків для рятувальників. Дай Боже, щоб ви працювали аж до пенсій та високих звань, - сказав міський голова.

Розпорядженням Чернігівського міського голови, за сумлінну службу в ім’я незалежної України та з нагоди професійного свята – Дня рятівника відзначено співробітники 1-го державного пожежно-рятувального загону Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області.

Так, Почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагороджено прапорщика служби цивільного захисту Чалишева Микиту Андрійовича, командира відділення 1-ої державної пожежно-рятувальної частини (м. Чернігів).

Подяку Чернігівського міського голови оголошено:

  • старшому лейтенанту служби цивільного захисту Товстому Павлу Олександровичу, начальнику караулу 3-ої державної пожежно-рятувальної частини (м. Чернігів);
  • старшині служби цивільного захисту Галушці Євгену Володимировичу, старшому водію 2-го державного пожежно-рятувального поста (м. Чернігів);
  • старшому сержанту служби цивільного захисту Моргацькому Валерію Михайловичу, пожежному-рятувальнику 1-ої державної пожежно-рятувальної частини (м. Чернігів).

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!