Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
12 вересня 2019 р.

Енергозбереження і відновлювані джерела енергії - як вони запроваджуються в Чернігові?


Фото № 1

Який варіант термомодернізації будинку є найкращим і який найгіршим – про це велася розмова з фахівцями в ефірі радіопрограми «Прайм-вечір: Акценти», яка вийшла в радіоефір на UA: Українське радіо "Чернігівська хвиля"

Тема розмови – «Енергозбереження і відновлювані джерела енергії».

Гості студії - Роман Мовчан,  начальник відділу енергозбереження Управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради, та Максим Кравець, інженер ТОВ «Екотерміко», яке займається впровадженням сонячної енергетики і було учасником Днів сталої енергії, що відбулися в Чернігові на початку вересня.

- Місто Чернігів вже не перший рік переймається питаннями енергозбереження. У місті запроваджується багато енергоефективних заходів і проектів. Це робиться як за бюджетні кошти, так і за кошти інвесторів і залучених інвестицій. І поряд з цими практичними заходами є популяризаційні, для привернення уваги містян до питань енергоефективності. Таким є, наприклад, проведення щороку на початку вересня Днів сталої енергії. Окрім того, наше місто є підписантом Європейської ініціативи «Угода мерів», в рамках якої міста зобов’язуються на 20% скоротити енергоспоживання, зменшити викиди в повітря вуглецю та збільшити частку відновлюваних джерел в паливному балансі. І, до речі, місто вже подавало моніторинговий звіт за цією угодою: за висновками фахівців, в нас вже досягнуте скорочення на рівні 5%, - розповів на початку розмови Роман Мовчан.

Докладніше про те, які заходи з енергозбереження і де запроваджені в Чернігові та які вони дають результати, пропонуємо послухати в записі самої радіопередачі:

 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!