Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
3 вересня 2019 р.

Реконструкція Красної площі на фінальній стадії

+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6

Наближаються до завершення роботи на Красній площі. Її повністю реконструювали. 

Спершу на ділянках, які прилягають до площі, провели заміну каналізації та водогонів. Більшість з них збудована у 60-70 роках минулого століття, а окремі ділянки датувались навіть 30-ми роками.

По всій площі укладено бетонну подушку з армуванням. А під поверхнею провели комунікації з тим, щоб під час проведення заходів кабелі живлення не заважали містянам і не створювали небезпеку для авто та людей.

Центр площі укладено автентичною бруківкою, це буде своєрідна візитівка Чернігова. Саме на збереженні клінкерної цегли, якою була вимощена Красна площа, наполягали історики та громадськість. Смуги для руху транспорту викладають червоним клінкером, велодоріжки – червоною плиткою. Таке зонування зручне і допомагатиме орієнтуватися і водіям, і пішоходам.

Як бачимо з фото нижче, центральна частина площі , яка й викладена з автентичної бруківки, не може бути і ніколи не була ідеальним овалом (видно стару розмітку білого кольору) . Адже прилеглі до площі дороги не симетричні: відрізок вулиці Шевченка, що безпосередньо прилягає до площі більший, ніж такий же з іншого боку – між вулицями Полуботка та Магістратською. Це добре видно з фото площі, яке зроблено ще до реконструкції. Відтак викладені новою клінкерною цеглою дороги для руху авто також не будуть і ніколи не були 100%-во паралельні.

Дороги та велодоріжки на площі облаштовують таким чином, щоб рух транспорту не створював незручностей і пішоходам, які йдуть прилеглими доріжками і тротуарами чи перетинають площу. На фото видно і невелике зміщення доріг для авто порівняно з тим, як було раніше, адже на площі діють правила руху транспорту по колу, і різких поворотів тут бути просто не може. Навпаки, вони стануть плавнішими.

Загалом підрядники обіцяють завершити всі роботи до Дня міста 21 вересня. До цього часу повністю вкладуть клінкер, упорядкують та підріжуть місця прилягання різних типів бруківки, нанесуть розмітку - на фото вона для зручності зображена чорним кольором, велодоріжки - рожевим.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!