Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
2 вересня 2019 р.

Міська влада для бізнесу: не заважаємо і мінімум податків

+13
+10

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16

У неділю, 1 вересня, у Чернігові вітали та дякували тим, завдяки кому працює економіка та наповнюються місцеві бюджети – підприємцям. Вже третій «Бізнес-фест» традиційно провели до щорічного Дня підприємця.

Спершу учасники святкувань урочистою ходою пройшли від Центрального парку культури і відпочинку до Алеї Героїв у центрі міста. Тут до підприємців звернулись керівники області та міста.

- Як міський голова вважаю кожного з вас, як людей, які створюють робочі місця і платять податки, справжніми патріотами України. Адже це найголовніший внесок у наше майбутнє. Абсолютно неспівставними є речі, коли бійці віддають життя за незалежність України, а у той же час несплата податків забирає у країни завтрашній день, - звернувся міський голова Владислав Атрошенко до підприємців Чернігова. - Вважаю, що ваша робота так само, як і подвиг бійців на Сході – це той подвиг, який так необхідний нашій країні. Закликаю всіх повірить у себе і створювати тут Європу. Не їхати світ за очі, шукаючи Європу в інших країнах, а виховувати наших дітей, студентів, щоб вони створювали сім’ї та жили тут. Дуже прикро, якщо наші діти знайдуть своє майбутнє в інших країнах, а тут своє майбутнє знайдуть громадяни інших країн.

Міський голова побажав підприємцям успіхів, зазначивши: міська влада не тільки не заважає розвиткові бізнесу, а й навпаки мінімізує податки та збори, запроваджує додаткові стимули.

Приміром, у Чернігові запроваджено нульовий розмір пайової участі замовників у розвитку інфраструктури міста для будівель промислового призначення, ставка єдиного податку для фізичних осіб-підприємців ІІ групи знижена до 18 %. А ще підприємствам міста відшкодовується витрати за участь у виставково-ярмаркових заходах за кордоном.

Більше про місцеві стимули для бізнесу ТУТ.

З нагоди Дня підприємця Почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагороджено колектив ТК-Стиль» ТОВ «Текстиль-Контакт», директор – Титова-Толстик Світлана Ігорівна.

Подяку Чернігівського міського голови оголошено:

  • Жданову Ігорю Сергійовичу, фізичній особі-підприємцю, надання послуг населенню з пошиття одягу;
  • Новосьоловій Ксенії Ігорівні, фізичній особі-підприємцю, власниці і керівниці студії епіляції, учбового центру епіляції та естетики тіла «Ксенії Новосьолової»;
  • Парістому Володимиру Анатолійовичу, фізичній особі-підприємцю, виробництво меблів;
  • Сахно Юлії Володимирівні, фізичній особі-підприємцю, керівнику Чернігівської карамельної майстерні «Веселі Карамелі»;
  • Ярмоленку Володимиру Івановичу, директору ВП «Виробниче об’єднання ТК-Чернігів» ТОВ «Текстиль-Контакт», виробництво, обробка та фарбування бавовняних та інших тканин.

У рамках цьогорічного «Бізнес-фесту» працювала виставка-ярмарок товарів місцевих виробників, сервіс «ВІКНО ДОПОМОГИ» з підтримкою з актуальних питань від коучів. А ще фуд-зона та різноманітні розважальні програми.

Подробиці святкової ходи бізнесу, виставки продукції та сервісів – у відео телеканалу «Новий Чернігів»

За даними Управління економічного розвитку міської ради, у Чернігові працює 2907 малих та середніх підприємств, 15853 фізичні особи-підприємці.

За І півріччя 2019 року малий та середній бізнес сплатив у місцевий бюджет Чернігова 426,4 млн грн податків.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!