Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
30 серпня 2019 р.

Чернігівська міська рада звернулася до КМУ з приводу вирішення проблемних питань в галузі теплогенерації


Фото № 1

Учора, 29 серпня, 44-а сесія Чернігівської міської ради 7-го скликання звернулася до Кабінету Міністрів України щодо необхідності термінового вирішення проблемних питань в галузі теплогенерації. Це було додаткове питання порядку денного.

Заборгованість населення Чернігова по АТ «Облтеплокомуненрго» на 1 серпня ц.р. складає 87,8 млн, по КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ фірми «ТехНова» - 48 млн грн, йдеться у зверненні. Причини – зростання тарифів відповідно до подорожчання газу, зменшення на 45% - 47% кількості домогосподарств, які отримували субсидії на оплату житлово-комунальних послуг у опалювальному сезоні 2018-2019 років у порівнянні з попереднім періодом.

Ці та інші фактори (некомпенсована розрахункова різниця в тарифах, що на початок 2019 року складала 211 млн грн, в тому числі по населенню – 142,9 млн грн, часткове нецільове використання населенням коштів монетизованої субсидії) привели до зростання заборгованості АТ «Облтеплокомуненерго» перед НАК «Нафтогаз України» і далі до припинення подачі газу підприємству з 1 травня ц.р.

Як наслідок вперше за останнє десятиліття в частині житлових будинків Чернігова з травня відсутнє централізоване постачання гарячої води. Є загроза початку опалювального сезону.

Міська влада протягом літа провела широку роз'яснювальну та претензійно-позовну кампанію, як частково дала свої результати. Втім істотно ситуацію з наявними боргами населення не виправила.

Відтак для початку та нормального проходження опалювального сезону 2019-2020 років та щоб уникнути негативних соціальних наслідків міська рада просить Кабмін прийняти ряд підзаконний актів. Зокрема, які стосуються регулювання відносин між НАК «Нафтогаз» та теплопостачальними компаніями у питаннях оплати за газ, механізму відшкодування очікуваних збитків/різниці в тарифах, якщо тарифи встановлюються менше, ніж економічно обґрунтовані.

Також міська просить не допустити зростання ціни на газ, який використовується виробниками теплової енергії для постачання теплової енергії і гарячої води, особливо на потреби населення.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!