Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
15 серпня 2019 р.

Делегація USAID представила свій проект в Чернігівській міській раді

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

Сьогодні, 15 серпня, в Чернігівській міській раді відбулася зустріч з делегацією американської організації з міжнародної допомоги USAID, яка представила свій Проект енергетичної безпеки.

У складі делегації експерт з енергетичного ринку Метт Хваловські (США), керівник напрямку з питань теплопостачання Євген Глушак та спеціаліст з теплопостачання Тетяна Валова.

З ними у міській раді зустрівся заступник міського голови Андрій Черненко. Також були присутні керівники КЕП «Чернігівська ТЕЦ» та АТ «Облтеплокомуненерго», фахівці профільних структурних підрозділів міської ради та комунальних підприємств.

Учасники зустрічі обговорили можливі напрямки співробітництва відносно розвитку центрального теплопостачання у Чернігові. Зокрема, керівник напрямку з питань теплопостачання USAID «Проект енергетичної безпеки» в Україні Євген Глушак запропонував допомогу у створенні схеми мереж теплопостачання та введенні у дію геоінформаційної системи.

За його словами, в основі розвитку, модернізації чи будь-яких реконструкцій теплових мереж обов’язково повинна бути покладена актуальна схема системи теплопостачання, яка відображає розвиток міста, інженерної інфраструктури, теплових мереж. Вона також дозволить розуміти енергоефективність мікрорайонів міста.

Євген Глушак також розповів про співпрацю з Києвом, Запоріжжям та Білою Церквою.

Заступник чернігівського міського голови зазначив, що впровадження цього проекту вимагало би як розробки відповідної міської Програми, яка визначатиме всі нюанси, зокрема, хто за що відповідає, так і співфінансування з міського бюджету. Орієнтовно для створення і впровадження даної системи необхідно близько 3-5 млн грн. Затвердження цієї Програми й, відповідно, виділення коштів можливе тільки з початку нового бюджетного року. До цього часу будуть проводитись консультативні та підготовчі зустрічі з фахівцями житлово-комунальної сфери.

Проект «Енергетична безпека» USAID працює з липня 2018 року і розрахований до червня 2023 року. Він має допомогти Україні підвищити рівень її енергетичної безпеки, досягти стійкого економічного розвитку на широкій суспільній основі як засобу забезпечення сталої демократії у державі. Проект передбачає створення й розвиток механізмів вільного ринку в енергетиці. А також - забезпечення надійного, стійкого та безпечного постачання енергії для громадян.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!