Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
15 серпня 2019 р.

Міський голова особисто перевіряє якість і терміни ремонтів та реконструкцій у Чернігові

+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7

Мер Чернігова Владислав Атрошенко вчора, 14 серпня, побував на низці об’єктів, які приводять до ладу в місті. Мета подібних робочих візитів - особисто контролювати хід робіт на будівельних майданчиках. 

Зокрема, на даний час за рахунок коштів міського бюджету здійснюються будівництво нового міні-скверу на перехресті вул.Кирпоноса та просп.Перемоги, реконструкція підземних мереж водогону на вул.Героїв Чорнобиля та капітальні ремонти в навчальних закладах №1 та 3.

Будівництво міні-скверу триває. Тротуарна частина вже вимощена бруківкою.  Стіни сусідніх будинків підготовлені до оздоблення муралами. Також тут встановили паркан, який закрив подвір’я розташованих поруч приватних домоволодінь. Усі роботи виконуються в межах затвердженого календарного плану.

Дорогою по вул.Ремісничій зараз займаються одразу кілька організацій. На одній частині вулиці працюють дорожники, а на іншій - археологи. На ділянці від вул.Івана Мазепи до церки вже встановлений бортовий камінь та влаштовується нижній шар асфальтобетонного покриття. Потім підрядник, який прокладав комунікації, виконає монтажні роботи, прибере ґрунт з тротуарів та зробить на них перехідний вирівнюючи шар, щоб мешканцям було зручно пересуватися взимку, - про ці наступні етапи робіт розповів начальник Управління ЖКГ Ярослав Куц. Постійні тротуари тут робитимуться наступного року.

Щодо іншої частини дороги, яка огинає церкву, то тут зараз працюють археологи, частину робіт вони майже виконали. Над іншим відрізком ділянки працюють проєктанти. Їх завдання зараз прорахувати, чи є можливість підняти рівень дороги, аби не чіпати культурний археологічний шар. Якщо це вдасться, з'явиться можливість не проводити археологічні дослідження, що значно заощадить час. Наразі відповіді від проєктних організацій ще нема.

У міського голови не виникло зауважень до робіт на цьому об’єкті. Усе виконується згідно встановленого графіку, відхилень нема. Принагідно мер звернувся до аргеологів з проханням пришвидшити археологічні дослідження, аби до настання дощового сезону дорожники встигли вкласти нижній шар дорожнього покриття. А наступного року влаштують верхній шар, розмітку, зупинки та всю іншу інфраструктуру, як і заплановано.

Далі робоча нарада продовжилась на вул.Героїв Чорнобиля. Тут із травня триває наймасштабніша з міських реконструкцій цього року: повністю міняють труби старих каналізації та водогону, прокладені під вулицею. Незабаром розпочнуть влаштовувати бортовий камінь та нижній шар дороги. Даний об’єкт технічо складний і передбачає виконання великого обсягу робіт. Реалізовувати його буду протягом 2 років.

За результатами контролю робіт були зроблені кадрові висновки - прийняте рішення про заміну керівника на даному об’єкті. Сюди будуть направлені фахівці з центрального офісу підрядної організації. Загалом ситуація тут контрольована, буде прикладено максимум зусиль, щоби надолужити запланований графік виконання робіт.

Персональний контроль всіх будівельних процесів міським головою мотивує підрядні організації більш чітко та якісно працювати на об’єктах.

Нагадаємо, що в місті зараз тривають активні будівельні роботи з мощення клінкеру Красній площі, реконструкції освітлення та заміни електромереж на вул.Шевченка, Котляревського, П’ятницькій, мощення бруківки по просп.Перемоги та вул.Шевченка, капітальні та поточні ремонти у чернігівських ЗНЗ, будівництво міні-парку по вул.Рокоссовського та біля школи №1, реконструкція Міського палацу культури, ремонтуються міждворові дороги та троутари та багато інших комунальних об'єктів. Частина об’єкітв цього року вже здані в експлуатацію.

 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!