Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
5 серпня 2019 р.

Для першокласників Чернігова вже готові нові мобільні парти

+13
+10

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16

У чернігівській ЗОШ №34 триває підготовка до нового навчального року. Наразі у класні кімнати, де навчатимуться першокласники, вже завезені нові меблі сучасного зразка та дидактичний матеріал для початкових класів. Нові парти – одномісні, мобільні, вони легко поєднуються між собою та регулюються під вік дитини.

Загалом у цій школі проведений поточний ремонт: у класах пофарбована підлога, відремонтована частина вбиралень, оновлюються стіни у коридорах. Майже всі вікна замінені на металопластикові, незабаром очікують ремонт покрівлі та проведення мережі Інтернет. Крім того, уроки фізкультури, зокрема для учнів початкових класів, тепер проходитимуть на новому спортивному майданчику.

Проектна потужність цього навчального закладу майже 1300 учнів. Директор цієї школи Олександр Носач розповів, що цього року буде сформовано три перших класи. Поки що 92 першачка планує тут сісти за парту. Наразі списки формуються, оскільки деякі батьки ще визначаються, де навчатимуться їхні діти. Він також зазначив, що це один із небагатьох освітніх закладів міста, де площа класних кімнат для першокласників складає більше 70 кв.м. До речі, це і дає можливість встановити тут одномісні парти, як і рекомендовано концепцією Нової української школи. Відповідно до норм у класах має бути достатньо відстані між партами, щоб дітям було, перш за все, комфортно та безпечно. Адже однією зі складових концепції нової школи є комфортне для учнів середовище, яке враховує і фізіологічні, і психологічні потреби дітей молодшого шкільного віку. Також є певні вимоги до матеріалу, з якого повинні бути виготовлені ці меблі.

Нові парти вже завезені у всі чернігівські школи та зібрані в переважній більшості з них. До речі, необхідності залучати батьків до зкручування парт у цьому році немає - відповідно до договору з міським управлінням освіти, це роблять працівники постачальника меблів. Про це розповів начальник управління освіти міської ради Василь Білогура.

- Зовсім скоро першокласники прийдуть до школи. Зараз докладається максимум зусиль, щоб вони прийшли у комфортні умови і якомога якісніше був організований навчально-виховний процес. Однією із складових цього є кропітка, фанатична та безкорислива робота працівників освіти, яким я дуже дякую. Крім того, це й фінансова підтримка міської влади. Завдячуючи платникам податків, ми докладаємо максимум зусиль, щоб ці кошти якомога якісніше були використані. У цьому році усі школи повністю забезпечені партами для першокласників. Також закуплене дидактичне обладнання. Зважаючи на те, що Чернігів отримав значно менше коштів державної субвенції, а саме на 3 млн грн менше, ніж минулого року, був зроблений відповідний акцент. Ми проаналізували, що з дидактичного обладнання найчастіше та ефективніше використовується педагогами, й провели закупівлі саме цього. Я переконаний, що з 1 вересня незалежно від того, у якому мікрорайоні міста знаходиться навчальний заклад – усі діти матимуть змогу якісно навчатися, бо усі умови для цього виконані,- підкреслив він.

Цікавинки про те, як проходитимуть заняття учнів початкових класів в умовах нової української школи, розповіли журналістам вчителі школи №34. Зокрема, під час навчально-виховного процесу не застосовується наказний спосіб спілкування. Учень повинен орієнтуватися на себе, тобто у навчанні застосовується дитиноцентризм, де найголовніше – дитина. Велика увага приділяється вмінню спілкуватися один з одним та ділитися своїми враженнями. Для цього проводяться різні зустрічі, які вчать дітей бути добрими, співчутливими. У класі обов’язково повинен бути куточок творчості, адже кожна дитина дуже любить показувати свої творчі роботи, за які вчитель обов’язково повинен її хвалити.

Загалом вчителі дуже задоволені тим, що школа поповнилася новими мобільними партами та дидактичним матеріалом. Вони також повідомили, що очікується отримання ще й технічної бази, яка дозволить полегшити роботу вчителя, а також зробити доступнішим матеріал для дітей.

 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!